Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 3.000 de persoane au fost salvate din 2008 prin intervenţiile aeriene de urgenţă ale SMURD

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a efectuat, din 2008, intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea a peste 3.000 de persoane rănite, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei pentru SMURD, Raed Arafat.

În 2011 au fost efectuate 978 de intervenţii, însumând 1.569 de ore de zbor, în creştere faţă de 2010, când au fost efectuate 835 intervenţii şi 1.315 ore de zbor, a spus doctorul Raed Arafat.

Fundaţia pentru SMURD, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) şi Rompetrol au anunţat, ieri că vor continua şi în 2012 parteneriatul pentru susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului medical şi transportarea victimelor.

Parteneriatul care a început în 2010 presupune acoperirea consumului de combustibil pentru elicopterele utilizate de Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, facilitând astfel intervenţiile medicale aeriene şi salvarea de vieţi.

"Implicarea noastră constantă în susţinerea sectorului medical din România, prin dotarea şi reabilitarea unor unităţi medicale sau donaţii în carburant în scopul dezvoltării unor servicii, reprezintă un gest firesc pentru o companie permanent preocupată de îmbunătăţirea aspectelor sociale specifice comunităţilor în care îşi desfăşoară operaţiunile", a spus Gavit Kurkimov, vicepreşedinte al diviziei dezvoltare afaceri a Grupului Rompetrol.

Inspectoratul General de Aviaţie are o contribuţie importantă în cadrul acţiunilor SMURD, prin operarea celor trei elicoptere, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervenţiilor prin utilizarea tuturor structurilor sale teritoriale.

"Prin intermediul acestui parteneriat, care continuă şi în 2012, Inspectoratul General de Aviaţie, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, reuşeşte să finalizeze cu succes operaţiunile de salvare de vieţi omeneşti", a adăugat şeful Inspectoratului General de Aviaţie, generalul Dorel Grădinaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.000 de persoane au fost salvate din 2008 prin intervenţiile aeriene de urgenţă ale SMURD.
 Vizualizări articol: 354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 3.000 de persoane au fost salvate din 2008 prin intervenţiile aeriene de urgenţă ale SMURD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei