Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2012 - Anul XVII, nr. 52 (4957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DIICOT a confiscat droguri de 15 milioane de euro şi a pus sechestru pe importante sume de bani

Procurorii DIICOT au dispus măsuri asigurătorii asupra sumelor de aproximativ 1.000.000 de euro, 1.000.000 de dolari, 781 milioane lei, precum şi indisponibilizarea a 158 de imobile, 257 autoturisme şi a cantităţii de 14,25 kilograme de aur, valoare drogurilor confiscate fiind de 15 milioane de euro
Activitatea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în anul 2011 a înregistrat creşteri semnificative la principalii indicatori statistici, comparativ cu anul 20110, a spus şeful DIICOT, Codruţ Olaru, la conferinţa de presă privind bilanţul activităţii instituţiei pe anul trecut.
Procurorii DIICOT au soluţionat anul trecut un număr de 9.717 cauze, înregistrându-se o creştere de 18,37 % faţă de anul 2010 şi au întocmit 961 rechizitorii, în creştere cu 5,84 % faţă de rezultatele anului precedent.
Au fost trimişi în judecată 3.315 inculpaţi, înregistrându-se o creştere de 4,31 % faţă de anul 2010, dintre aceştia 1.609 inculpaţi în stare de arest preventiv.
Activitatea DIICOT s-a remarcat prin asigurarea unei calităţi deosebite a activităţii de urmărire penală, reflectată în numărul redus de cauze în care s-a dispus achitarea inculpaţilor - un număr de 49 de inculpaţi, ceea ce raportat la cei 3.315 inculpaţi trimişi în judecată reprezintă un procent de 1,38 %.
Procurorii DIICOT au manifestat o fermitate deosebită în destructurarea grupurilor infracţionale organizate, activitate fundamentală pentru Direcţie, astfel încât 919 inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru apartenenţă la structuri criminale specializate în comiterea de infracţiuni grave, înregistrându-se o creştere de 20,39 % faţă de anul 2010.
Activitatea DIICOT a vizat şi investigarea unor cauze complexe – în premieră – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de subminare a economiei naţionale prevăzute de art. 165 Cp, dar şi a infracţiunilor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.
Valoarea totală a drogurilor confiscate în anul 2011 se ridică la suma de 15 milioane de euro.
În cursul anului 2011, procurorii DIICOT au desfăşurat o activitate semnificativă în sectorul judiciar, participând la judecarea unui număr total de 24.605 de cauze.
În scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au intensificat cooperarea judiciară internaţională şi au desfăşurat activităţi în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi terorismului în colaborare cu autorităţi din 50 de state, cu unele state colaborarea fiind în premieră - Liechtenstein, Costa Rica, Japonia, Vietnam, Mongolia sau Coreea de Sud.
DIICOT mulţumeşte autorităţilor naţionale şi partenerilor externi pentru colaborare şi suportul constant acordat, în vederea desfăşurării în condiţii optime a activităţii Direcţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DIICOT a confiscat droguri de 15 milioane de euro şi a pus sechestru pe importante sume de bani.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIICOT a confiscat droguri de 15 milioane de euro şi a pus sechestru pe importante sume de bani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine politia suceava!! trimis de
( 3 mar 2012, 16:57:02
de ce nu cautati un pic in frasin sa vedeti cate droguri veti gasi! nici macar nu l-ati speriat pe cristi vaju, va rade si astazi in nas impreuna cu locontenenti sai! halal politie ! imi este rusine de voi,! oare chiar nu a sa faceti nimica? prostitutie la pensiuni din humor si frasin ! droguri in anumit bar in frasin si cluburi in humor! oare cat veti tolera?
2.   Nu exista legislatie pentru derbedei trimis de
( 3 mar 2012, 20:51:27
ofiterii se lovesc zilnic din cauza lipsei de procedura si din cauza ca nu au mana libera,toate dosarele ajung la alde procurori care tin la saramura dosarele ani buni,luni,etc...deci:asta este romania....nu este lege.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei