Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Daniela Năstase a plâns în sala de judecată în timpul audierii sale în dosarul Zambaccian

Soţia fostului premier Adrian Năstase, Daniela Năstase, a plâns, ieri, la instanţa supremă, în timpul audierii sale, pentru prima dată, în dosarul "Zambaccian", atunci când a vorbit despre decesul tatălui său şi despre declaraţiile lui Ioan Păun, fostul consul al României la Shanghai.

Instanţa supremă a reluat ieri discuţiile în dosarul "Zambaccian", în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie Adrian Năstase, Dana Năstase şi Irina Paula Jianu.

Daniela Năstase a fost audiată de judecătorii instanţei supreme, ea precizând că până la acest moment nu a dat nici o declaraţie, nici măcar în faţa procurorilor anticorupţie care au anchetat cauza.

În faţa celor trei judecători, Daniela Năstase a explicat în detaliu situaţia privind renovarea imobilului din localitatea Cornu, situaţia reală juridică privind imobilul din strada Christian Tell, precum şi situaţia lucrărilor la imobilul din strada Zambaccian.

Daniela Năstase a fost pusă să explice relaţiile familiei cu fostul consul Ioan Păun şi despre acuzaţiile procurorilor DNA privind importul de bunuri din China.

Pe parcursul declaraţiei sale, Daniela Năstase a plâns de două ori. Emoţiile au cuprins-o pe soţia lui Adrian Năstase atunci când a vorbit despre decesul tatălui ei, în 1999, în urma unui accident de maşină, arătând că după acest tragic eveniment ea a rămas să se ocupe de restul familiei, respectiv de mama ei care tocmai aflase la acea vreme că are cancer, sora şi mătuşa Tamara Cernasov.

"În 1999 tatăl meu a murit în accident de maşină. Mama a rămas în grija mea, iar la scurt timp după, aceasta s-a îmbolnăvit de cancer. El avea grijă de mama, după moartea lui eu m-am ocupat de familie, inclusiv de mătuşa Tamara Cernasov", a spus Daniela Năstase în faţa instanţei, cu ochii în lacrimi.

Al doilea moment care a emoţionat-o profund pe Daniela Năstase a fost aproape de finalul şedinţei de judecată, atunci când a făcut referire la declaraţiile fostului consul Ioan Păun la ultimul termen de judecată.

Daniela Năstase a explicat că s-a revoltat atunci când, în finalul audierii de la termenul trecut, Ioan Păun i-a spus lui Adrian Năstase că îi pare rău pentru tot şi că, în opinia sa, a fost cel mai bun prim-ministru al României.

Aceasta a arătat, cu ochii în lacrimi, că este supărată din cauza întregii tevaturi ce s-a extins pe o perioadă lungă de timp, respectiv aproximativ şapte ani.

"Când am ieşit de la ultima şedinţă l-am auzit spunând acest lucru. M-a revoltat faptul că Ioan Păun a spus că Adrian Năstase a fost cel mai bun prim-ministru. Am impresia că tot ce spunem noi se interpretează. După cei şapte ani trebuie ca femeie să poţi să stai în picioare, să ţii o casă. Nu am o problemă cu instanţa de judecată, am o problemă a mea. Nu putea spune Adrian Năstase instanţei aceste lucruri despre trăirile mele de până acum", a arătat Daniela Năstase în faţa instanţei.

Instanţa l-a audiat, ieri, pentru prima dată, şi pe Adrian Năstase, el declarând că nu l-a şantajat niciodată pe fostul consul Ioan Păun şi că nu i-a dat niciodată bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, în 5 mai 2010, pe fostul premier PSD Adrian Năstase, pentru luare de mită şi şantaj, soţia acestuia, pe Daniela Năstase, pentru complicitate la luare de mită şi şantaj, şi pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu, pentru dare de mită şi spălare bani.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de prim-ministru - cu atribuţii de coordonare a activităţii membrilor Guvernului, de numire a conducătorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului şi a altor persoane ce îndeplinesc funcţii publice, cu atribuţii de control în ce priveşte activitatea miniştrilor şi atribuţii de control asupra autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale prin Aparatul de lucru al primului ministru - Adrian Năstase ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniela Năstase a plâns în sala de judecată în timpul audierii sale în dosarul Zambaccian.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Daniela Năstase a plâns în sala de judecată în timpul audierii sale în dosarul Zambaccian1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei