Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANA sprijină introducerea pe piaţă a unui vaccin eficient contra dependenţei de heroină

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) va facilita eventualele demersurile pentru introducerea pe piaţa farmaceutică a unui vaccin eficient în eliminarea dependenţei de heroină, care, potrivit presei, ar fi apărut în Mexic.

ANA, în calitate de coordonator şi integrator al politicilor publice în domeniu, precizează că, în contextul ştirilor referitoare la apariţia în Mexic a unui "vaccin eficient contra dependenţei de heroină" şi în cazul validării acestuia pentru uz uman, este deschisă pentru facilitarea demersurilor necesare introducerii acestuia pe piaţa farmaceutică.

"Este binecunoscut profesioniştilor în domeniu, dar şi opiniei publice faptul că fenomenul consumului de droguri are un larg impact asupra sănătăţii publice (HIV/SIDA, hepatită B şi C etc) şi ordinii publice (infracţionalitate asociată consumului, comportament individual şi de grup dezadaptativ, cu potenţiale elemente criminogene)", se arată într-un comunicat de presă de luni al ANA.

Din analiza comparativă a rezultatelor Studiului Naţional privind cunoştinţele, atitudinile şi practicile populaţiei generale (15-64 ani) referitoare la consumul de droguri (2004-2007-2010), se remarcă o relativă stabilizare a prevalenţei consumului de heroină de-a lungul vieţii (0,2 la sută în anul 2004, 0,1 la sută în 2007 şi, respectiv 0,3 la sută în 2010).

"Complementar, analiza comparativă a prevalenţei consumului de heroină în Bucureşti reconfirmă ipoteza stabilizării consumului de heroină, în anul 2010, prevalenţa fiind de 1,7 la sută. Stabilizarea acestui tip de consum este o consecinţă, pe de o parte a impactului şi eficienţei programelor şi campaniilor de prevenire a consumului de droguri, serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului, dar şi a schimbărilor intervenite, după anul 2008, în modelele de consum, prin apariţia substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive, impropriu denumite «etnobotanice»", precizează ANA.

Instituţia apreciază că orice demers al unei ţări privind problematica drogurilor este pozitiv, iar dacă rezultatele conduc la diminuarea fenomenului, soluţiile vor fi preluate şi implementate şi în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANA sprijină introducerea pe piaţă a unui vaccin eficient contra dependenţei de heroină.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANA sprijină introducerea pe piaţă a unui vaccin eficient contra dependenţei de heroină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei