Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2012 - Anul XVII, nr. 44 (4949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghica: Suplimentarea schemelor de personal în cadrul instanţelor şi parchetelor, prioritate pentru CSM

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a declarat, ieri, la Alba Iulia, că principala prioritate a consiliului în acest an este suplimentarea schemelor de personal în cadrul instanţelor şi parchetelor, iar strategia de resurse umane pentru sistemul judiciar este aproape finalizată.

"Prioritatea numărul unu a Consiliului Superior al Magistraturii în acest an este un obiectiv pe care ni l-am asumat integral, respectiv suplimentarea schemelor de personal în cadrul instanţelor şi parchetelor, cu atât mai mult cu cât urmează implementarea noului Cod de Procedură Civilă. La acest moment suntem la finalul elaborării Strategiei de resurse umane necesare pentru sistemul judiciar din România, având în vedere atât deficitul de personal existent la acest moment, cât şi concluziile studiilor de impact elaborate în perspectiva implementării noilor coduri, anul acesta, Codul de Procedură Civilă, la anul celelalte două coduri - Penal şi Procedură Penală", a spus Alina Ghica, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată care este impactul produs asupra instanţelor de judecată de intrarea în vigoare a noilor coduri, Alina Ghica a răspuns că, potrivit concluziilor studiilor de impact, se impune o suplimentare cu aproape 800 de posturi de judecători şi procurori.

"Doar din această perspectivă, dar cu menţiunea că este necesar să abordăm şi deficitul actual de personal la nivelul instanţelor, pot să vă spun că, potrivit concluziilor studiilor de impact pe care le vom avea în vedere, coroborate cu alte materiale pe care le-am întocmit la nivelul CSM, se impune o suplimentare în ceea ce priveşte numărul de magistraţi, judecători şi procurori, cu aproape 800 de posturi, dar la acest moment trebuie să ne raportăm şi la actuala schemă de personal care oricum este insuficientă", a afirmat Alina Ghica.

Preşedintele CSM, Alina Nicoleta Ghica, a participat, ieri, la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel Alba Iulia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghica: Suplimentarea schemelor de personal în cadrul instanţelor şi parchetelor, prioritate pentru CSM.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghica: Suplimentarea schemelor de personal în cadrul instanţelor şi parchetelor, prioritate pentru CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei