Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2012 - Anul XVII, nr. 44 (4949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Copiii pot fi înscrişi în orice şcoală, politicienii care "săreau peste rând", deranjaţi

Părinţii pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare şi clasa I la orice şcoală doresc, noile reglementări probabil că îi deranjează pe directorii şcolilor slabe şi pe unii politicieni obişnuiţi să sară peste rând printr-un telefon dat unde trebuie, a spus ieri fostul ministru Daniel Funeriu.

Fostul ministru al Educaţiei a precizat că au apărut unele comentarii prin care i s-a reproşat că prin ordinul privind înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I copiii sunt "legaţi de glie", respectiv obligaţi să se înscrie la şcoala la care este arondată locuinţa.

"Vreau să fiu extrem de clar: prin procedura de înscriere la clasa pregătitoare şi la clasa I părinţii pot să-şi înscrie copiii la orice şcoală doresc.Desigur, în acelaşi timp este asigurat accesul fiecărui copil la şcoala din proximitatea casei, dacă părinţii doresc şi solicită acest lucru. Este un principiu de bază al Legii educaţiei că banii urmează elevul. Politicienii care susţin sau cred contrariul nu au citit nici ordinul, nici broşura distribuită tuturor părinţilor, nici presa şi nici nu au sunat la telverde. Diferenţa faţă de anii trecuţi este că procesul este mult mai bine organizat şi mult mai transparent. Părinţii nu mai trebuie să meargă cu dosarul la 10 şcoli şi nu se mai pot rezolva anumite cazuri prin pile şi şpagă. Ministerul nu trebuie să cedeze la interferenţe politice legate de înscrierea la şcoală şi să continue campania de comunicare minuţioasă", a declarat consilierul prezidenţial Daniel Funeriu.

El a mai spus că acest ordin s-ar putea să îi deranjeze pe directorii şcolilor slabe, dar şi pe politicienii obişnuiţi "să sară peste rând".

"Este posibil ca acest lucru să-i deranjeze pe directorii şcolilor slabe, care ar rămâne cu un număr mic de elevi, şi aceşti directori să-i dezinformeze pe părinţii care nu au accesat informaţiile. De asemenea, s-ar putea să fie deranjaţi unii politicieni care erau obişnuiţi să sară peste rând printr-un telefon dat unde trebuie, pentru că acum copilul lor va fi tratat exact ca şi copilul oricărui român. Calculatorul nu este sensibil la pile! Sunt semnale că şi unii directori ale unor şcoli căutate sunt nemulţumiţi pentru că nu mai pot face trafic cu locurile la înscriere, şi chiar presa a relatat în trecut astfel de ilegalităţi. Atâta timp cât lucrurile sunt în interesul elevilor eu cred că este o măsură corectă", a adăugat Funeriu.

Fostul ministru al Educaţiei a prezentat şi situaţia din Capitală.

"În Bucureşti, cam 50 la sută dintre părinţi vor să-şi dea copiii la altă şcoală decât cea de arondare, iar din informaţiile mele vor fi puţine cazurile în care un elev va ajunge la altă şcoală decât cea pe care o doreşte. Părinţii trebuie să ştie că nu are rost să se înregistreze flotant aproape de o şcoală sau să facă astfel de acrobaţii administrative, pentru că ele nu sunt nici legale, nici utile. Trebuie doar respectată procedura, care este în interesul copiilor", a adăugat Funeriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Copiii pot fi înscrişi în orice şcoală, politicienii care "săreau peste rând", deranjaţi.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Funeriu: Copiii pot fi înscrişi în orice şcoală, politicienii care "săreau peste rând", deranjaţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei