Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nouă pacienţi, din care trei cu arsuri pe mai mult de jumătate din corp, aduşi la Bucureşti

Nouă pacienţi, dintre care trei cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, au fost aduşi, duminică seară, de la Baia Mare la Bucureşti cu un avion militar, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

"Am adus nouă pacienţi, din care trei cu arsuri pe mai mult de 50 la sută din suprafaţa corporală, iar restul cu arsuri pe 20 -35 la sută din corp, dar care au afectate şi mâinile, ceea ce implică tratament la un centru de specialitate. Zborul (n.r. - de la Baia mare la Bucureşti) a decurs foarte bine. Trei ministere au lucrat împreună extrem de bine, sincronizat, pentru aceste două misiuni (n.r. cea de duminică dimineaţă şi cea actuală), şi anume Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Sănătăţii, toate prin structurile din sistem. Cei de la Serviciul de Ambulanţă din Maramureş au făcut o treabă chiar foarte bună. A avut loc un incident tragic, dar s-a reacţionat la un nivel normal", a spus Arafat.

Potrivit sursei citate, cinci dintre cei nouă pacienţi au fost aduşi la Spitalul de Arşi, iar ceilalţi patru la Spitalul Floreasca, la Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Raed Arafat a mai spus că pentru cele două misiuni au muncit şi cei de la sol, în total fiind vorba despre 60 - 70 de persoane.

"La al doilea transport am adus şi o fată care a fost rănită în prima explozie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi care are arsuri la mâini, motiv pentru care a fost luată decizia aducerii ei la Floreasca", a afirmat Arafat.

Acesta a adăugat că există mai multe persoane în stare critică şi că nu se poate pronunţa dacă viaţa le este pusă în pericol, cei care pot face acest lucru fiind doar medicii de specialitate, de la Terapie Intensivă, după ce vor face evaluarea pacienţilor.

"Cu excepţia bărbatului de la Abrud, rănit într-o altă explozie, şi adus dimineaţă în primul transport, la Spitalul de Arşi, ceilalţi pacienţi nu au necesitat intubarea. Există un singur caz la care suspicionăm arsuri de căi respiratorii, dar nici în acest caz nu mă pot pronunţa", a afirmat Arafat, adăugând că în cazul arşilor recuparea durează câteva luni, uneori chiar şi câţiva ani, întrucât presupune intervenţii multiple, seriate.

Reţeaua de gaz a clădirii din Sighetu Marmaţiei în care au avut loc două explozii ar fi fost verificată în urmă cu câteva zile, susţine unul dintre chiriaşi, fără ca specialiştii să identifice probleme, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând presa locală.

Unul dintre chiriaşii clădirii în care au avut loc cele două explozii de la Sighetul Marmaţiei, avocatul Toader Sustic, a declarat presei locale că reţeaua de gaz ar fi fost verificată în urmă cu mai puţin de o săptămână de către ISCIR şi că nu au fost depistate probleme.

"Nu s-a simţit niciun miros de gaz. Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat", a spus avocatul.

Acesta a spus că a fost chemat, duminică, la birou, ca să fie verificată reţea de gaz şi nu s-au găsit scurgeri.

 

Drectorul Berg Sistem Gaz, Vlad Comanici, primul îmbarcat în aeronava militară

Prefectul de Maramureş, Alexadnru Pocol, a declarat presei locale că directorul Berg Sistem Gaz, Vlad Comanici, ar fi fost primul îmbarcat în aeronava militară, starea acestuia fiind foarte gravă.

Tot prefectul a spus că un rănit ar fi refuzat să fie transportat la Bucureşti, deoarece starea sa de sănătate nu a ridicat probleme deosebite.

În aeronava militară au fost îmbarcate nouă persoane, pentru că medicii au decis ca o tânără care a fost rănită în prima deflagraţie şi care a rămas la spital, în Maramureş, să fie dusă în Capitală.

La rândul său, viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a declarat că alimentarea cu gaz în clădire a fost întreruptă abia după ora 13.30, ceea ce nu i se pare normal.

 

Prima explozie de la clubul din Sighet a avut loc, sâmbătă, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului

Prima explozie de la clubul din Sighet a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. A doua explozie care i-a surprins pe anchetatorii care făceau investigaţii la faţa locului s-a produs în jurul orei 10.00 - 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagraţie este situat la subsolul clădirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.

Primarul din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a declarat că localul funcţionează de mult timp, cu acte în regulă, şi că nu au fost probleme până acum cu clubul respectiv.

În urma primei explozii, şapte persoane au fost rănite, dintre care şase tinere care au fost aduse duminică dimineaţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion militar. Ele au suferit arsuri pe 30-60 la sută din suprafaţa corpului, mai ales pe faţă şi pe mâini.

În a doua deflagraţie, zece persoane au fost rănite, printre care trei ofiţeri de poliţie, doi pompieri şi un notar care avea biroul deasupra clubului. Potrivit primarului din Sighetu Marmaţiei, două dintre persoane au fost rănite foarte grav şi alte două grav.

 

În cazul celei de-a doua explozii, încălcarea unei reguli elementare

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat că primele date în cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei arată că ar fi fost încălcată o regulă elementară, şi anume nu ar fi fost întreruptă furnizarea cu gaze şi electricitate în clădire.

"O primă constatare este că nu s-ar fi întrerupt curentul şi gazele, deşi aceasta era o regulă elementară. Acest lucru urmează să fie stabilit cu certitudine până la sfârşitul anchetei", a explicat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii.

Potrivit inspectorului general, cea de-a doua explozie s-a produs deasupra clubului, unde era un cabinet notarial nefuncţional, organele de ordine care au intrat acolo pentru a face cercetări aprinzând lumina şi astfel s-ar fi produs cea de-a doua deflagraţie, considerată accident de muncă.

Prefectul de Maramureş, Alexandru Pocol, a declarat că cea de-a doua explozie s-a produs chiar în momentul în care şeful companiei de gaze din Sighetu Marmaţiei a semnalat cu detectorul prezenţa gazului.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a plecat duminică după-amiază, la Sighetu Marmaţiei, însoţit de o echipă de experţi în protecţia muncii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a-l sprijini pe procurorul care anchetează cauzele producerii exploziilor dintr-un local din Sighet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă pacienţi, din care trei cu arsuri pe mai mult de jumătate din corp, aduşi la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nouă pacienţi, din care trei cu arsuri pe mai mult de jumătate din corp, aduşi la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei