Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Fotbalul primează, morţii au timp să aştepte

România a îngheţat. La propriu. Vie a rămas doar nesimţirea de a găsi resurse să scoţi cu armata din „trenul groazei” doar fotbaliştii Oţelului Galaţi, restul călătorilor rămânând acolo. Sau nesimţirea de a curăţa gazonul de pe Arena Naţională cu deţinuţii, când sunt copii la cinci metri sub zăpadă.

La începutul săptămânii, România s-a dat de ceasul morţii că nouă fotbalişti au rămas blocaţi într-un tren înzăpezit. În afara lor mai erau vreo 400 de călători dar subiectul a fost motiv de breaking news evident doar pentru că fotbaliştii erau în tren. După două zile, armata a reuşit să-i scoată din nămeţi şi să-i ducă la un spital din Făurei dar doar pe cei nouă fotbalişti. Ceilalţi călători? Au mai rămas o zi acolo. Fotbaliştii au avut întâietate. Să nu mai zică cineva că Guvernul nu alocă o atenţie deosebită sportului.

E revoltător, e nedrept, e inuman. Aşa a procedat statul român, a găsit o modalitate să scoată din tren doar o parte din oameni, "mai celebri" decât ceilalţi. Ca întotdeauna, notorietatea ne face mai egali decât ceilalţi.

Pentru fotbalişti s-a găsit, evident cu bani plătiţi de către club, un elicopter care să-i aducă în 20 de minute la Bucureşti. Statul român, sărăcit aşa cum e de criza economică, nu mai găsea oare un ban pentru carburant să-i scoată pe amărâţii ăia din zăpadă. Poate chiar cu elicopterul cu care se duce preşedintele la Predeal?

Fotbaliştii s-au simţit vinovaţi când i-au lăsat pe ceilalţi călători în nămeţi şi au făcut un apel către autorităţi. Ce cuvânt banal şi lipsit de responsabilitate! În acest timp un director din preamăreţul CFR, instituţie care a trimis un utilaj de deszăpezire fără motorină, ca şi cum te-ai duce la război fără muniţie, anunţa că trenul va avea o rută ocolitoare, dar călătorii să stea liniştiţi, nu vor plăti niciun ban în plus. Şi totuşi, după trei zile de stat în zăpădă au fost voci care le-au mulţumit fotbaliştilor. Şi aveau şi de ce, dacă nu erau ei în tren, poate nu auzea nimeni de 400 de anonimi blocaţi pe un câmp de lângă Făurei.

Pentru a deszăpezi Arena Naţională s-a găsit o soluţie: deţinuţii au fost puşi la muncă. Steaua are unde să joace în condiţii optime meciul de importanţă capitală, cu FC Twente din Liga Europa. Poporul e beat de fericire, nu mai are timp de ştirile din coada jurnalelor, că sunt copii, bătrâni blocaţi în case sub nămeţi de cinci metri. Le dau unii voluntari pâine pe coşul casei.

O bătrână plânge cu un perete de gheaţă în spate că nu-şi poate scoate lemne să pună pe foc, nişte copii dârdâie în casă. Asta vezi la televizor dacă ai rădare până la finalul buletinelor de ştiri. Dar marile probleme ale României de zilele astea sunt despre învestirea noului guvern, despre noul val de politicieni tineri anunţat de preşedinte, despre discursul opoziţiei blege, despre cai verzi pe pereţi. Despre oameni care mor, mai târziu.

Vreau să aud un glas, la Cotroceni, în Parlament, la Palatul Victoria, de la opoziţie, la "televiziunile mogulilor", la "portavocile puterii", la "televiziunea poporului", oriunde, unul, măcar unul, care să urle: "Bă, treziţi-vă, mor oameni sub zăpadă!". Pentru că sigur se va găsi unul care să-i anunţe pe morţi să stea liniştiţi că nu vor mai fi obligaţi să plătească impozitele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul primează, morţii au timp să aştepte.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Fotbalul primează, morţii au timp să aştepte4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trist dar adevarat trimis de
(11 feb 2012, 15:53:16
desi nu sunt in tara urmaresc zi de zi prin mijloacele media evenimentele care decurg si intr-un fel sunt intrigat de ce se intimpla cu " noul guvern" si ce fac adormitii astia de parlamentari fie ei de la putere sau opozitie , noi sau vechi ma intereseaza mai putin .Ceea ce ma frapeaza cel mai tare este ca in situatii de calamitati naturale sau cum vreti voi sa le definiti NIMENI dar NIMENI nu se ridica la statutul de PARLAMENTAR care in astfel de momente trebuie sa se afle in mijlocul celor care sunt in suferinta si care au nevoie disperata de ajutor . Cu parere de rau am sa ichei aceasta observatie cu un citat des auzit la televizor : TRAIM IN ROMANIA SI NE MERITAM SOARTA.
2.   W romania trimis de
(11 feb 2012, 16:06:36
viata-i grea pe cat e omul de prost.... asa va fi vesnic la noi in romania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei