Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opt decese înregistrate de la emiterea avertizării de ger

Încă două persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore, astfel că numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger a ajuns la opt, iar 275 de persoane fără adăpost au fost transportate de către Ambulanţe şi SMURD la unităţi sanitare şi în centre sociale.
În ultimele 24 de ore, 275 de persoane au ajuns în centre sociale, la nivel naţional, înregistrându-se două decese în judeţele Hunedoara şi Galaţi, informează Ministerul Sănătăţii.
Astfel, numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea Cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent se ridică la opt.
Specialiştii Ministerului Sănătăţii reamintesc populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.
Cei care sunt obligaţi să stea mult în ger trebuie să se îmbrace bine şi să aibă mănuşi, căciulă şi fular pentru a proteja zonele sensibile ale corpului. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi locurile aglomerate De asemenea, este recomandat să se evite consumul băuturilor alcoolice.
În această perioadă trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor. Ei nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate şi nu vor fi trasportaţi pe distanţe lungi dacă maşina nu are sistemul de încălzire corespunzător. Medicii atrag atenţia şi asupra încălzirii locuinţelor şi recomandă evitarea improvizaţiilor care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt decese înregistrate de la emiterea avertizării de ger.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt decese înregistrate de la emiterea avertizării de ger0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei