Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discurs

Băsescu: Nu iau în considerare soluţia demisiei decât dacă va fi evident că aceasta e soluţia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, întrebat dacă s-a gândit la demisia sa, că preşedinţii nu pot demisiona în perioade de criză, adăugând că nu ia în considerare o asemenea soluţie "decât dacă va fi evident că aceasta e soluţia".
"Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioade de criză. Obiectivul major al unui preşedinte este să îţi asumi criza şi să treci ţara, să treci poporul prin criză. Deci, nu iau în considerare o asemenea soluţie decât dacă va fi evident că aceasta este soluţia", a declarat Băsescu, fără alte detalii.
De asemenea, preşedintele a fost întrebat dacă ia în considerare convocarea unui referendum pentru a "testa" susţinerea de care se mai bucură în rândul populaţiei.
"Este o alternativă pe care o pot lua în considerare la un moment dat", a răspuns Traian Băsescu.
Întrebat când anume, el a continuat: "Când va fi momentul".

 

În calitate de comandant de navă nu am ratat destinaţii, nu o să ratez nici cu România

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că este de meserie comandant de navă şi nu a ratat niciodată destinaţia, el adăugând că nu o să o rateze nici acum cu România.
"În ceea ce mă priveşte, sunt de meserie comandant de navă şi n-am ratat niciodată destinaţia. Şi n-am s-o ratez nici acum, cu România", a spus preşedintele.
El a insistat că ceea ce a spus nu este un program politic şi a promis că în perioada următoare va încerca să aibă ieşiri publice pentru a explica ceea ce a spus deja.
"Voi încerca să particip la diverse emisiuni pentru a explica orice lucru pe care ar trebui să-l facem", a mai spus Băsescu.

 

Băsescu: Poporul şi-a făcut datoria în faţa crizei, este rândul politicienilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că poporul român şi-a făcut datoria în faţa crizei, suportând multe măsuri de austeritate, fiind acum rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării.
Preşedintele a făcut un apel la responsabilitate din partea clasei politice, afirmând că, dacă politicienii vor asigura stabilitatea, România va depăşi criza.
"Poporul şi-a făcut datoria, a fost supus proceselor de austeritate care, desigur, au fost aplicate şi politicienilor, dar la ei s-a simţit mult mai puţin decât la omul care avea un salariu de zece milioane. Deci poporul şi-a făcut datoria cu privire la trecerea prin criză, suportând o austeritate severă. De data aceasta este rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea proceselor de reformă. Fără stabilitate vă asigur că nu avem nici o şansă", a declarat Băsescu.
El a afirmat că, dacă politicienii vor cădea de acord asupra asigurării stabilităţii politice, inclusiv asupra datelor de organizare a alegerilor, România va traversa cu bine criza.
"Cu stabilitate politică, cu înţelegere între partide - şi aici este treaba lor ce şi când şi ce date stabilesc pentru alegeri - cu certitudine reuşim. Şi ar fi păcat ca politicieni lipsiţi de responsabilitate să dea cu piciorul sacrificiilor pe care de doi ani le fac românii", a declarat Băsescu.

 

Băsescu: Îndemnul pentru români - solidaritate pentru că nimeni nu scapă de criză individual

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că îndemnul său pentru români este "solidaritate", pentru că "nimeni nu poate scăpa de criză individual", el adăugând: "Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există".
"Îndemnul meu pentru oamenii politici este prudenţă. Îndemnul meu pentru români e solidaritate, pentru că nimeni nu poate scăpa de criză individual", a spus şeful statului.
Băsescu a spus că în România nu există un loc în care să se fugă de criză.
"Din criză ori ieşim toţi, dar numai odată cu ţara. Nu există loc în ţara asta în care să fugim de criză. Ori scoatem ţara şi ieşim noi toţi, ori, salvări din criza grea în care se află Europa şi lumea nu există", a adăugat Băsescu.
El a subliniat că există un orizont, că se ştie ce este de făcut şi că există şi resursele pentru a trece prin criză cu pagube minime.
"Avem un orizont, ştim ce avem de făcut, avem resurse să trecem cu pagube minime prin criză. Suntem mai bine pregătiţi decât în 2009, dar trebuie să fim responsabili", a spus Băsescu, şeful statului precizând că este nevoie să se accelereze ceea ce s-a început în ultimii ani.

 

Dacă aş fi condus eu PDL, ar fi fost condus mult mai bine

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus "mult mai bine".
"Băsescu conduce PDL. Aici nu mai e niciun comentariu decât să spun că dacă l-aş fi condus eu, partidul ar fi fost mult mai bine condus", a spus şeful statului, declaraţia făcută la Cotroceni şi adresată românilor.
El a respins, de asemenea, afirmaţiile potrivit cărora ar conduce Executivul. "Băsescu conduce Guvernul. Întrebaţi UDMR de câte ori au primit instrucţiuni de la mine, pentru că nu o poţi rezolva numai cu premierul, acolo e o coaliţie. Vă pot spune că niciodată. Sigur că am negociat cu ei, hai să trecem Legea educaţiei, hai să trecem Legea ajutoarelor sociale, hai să trecem Codurile, hai să trecem Legea ANI, hai să trecem noua Lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. M-am implicat pentru că ţara avea nevoie de aceste legi", a arătat Băsescu.
Preşedintele a afirmat că va continua "dezbaterile" cu partidele din coaliţie, care este în folosul românilor.
"Acei care îmi recomandă să mă duc pe Muntele Găina să contemplez ce se întâmplă şi, din când în când, să mediez, se înşeală. Nu aşa se comportă un preşedinte, mai ales când statul, ţara lui, poporului lui trece prin momente de criză şi de transformări fundamentale ale instituţiilor statului, iar această dezbatere pe care am avut-o continuu cu partidele din coaliţie nu este în folosul meu personal, nu este în folosul miniştrilor, este în folosul românilor şi voi continua să o fac", a subliniat el.

 

Băsescu: Este treaba politicienilor când stabilesc alegerile, să se înţeleagă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că data şi modalitatea alegerilor trebuie stabilite printr-o înţelegere între partidele politice, o eventuală instabilitate politică ameninţând depăşirea crizei.
Băsescu a vorbit despre necesitatea modificării Constituţiei şi a legislaţiei electorale, însă a precizat că stabiliarea datelor alegerilor este competenţa partidelor politice.
"Ce şi când, ce date stabilesc pentru alegeri este treaba lor (a partidelor politice - n.r.)", a afirmat preşedintele.

 

Băsescu: Oricât de mare e presiunea cu eticheta "dictator", sprijin instituţiile anticorupţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta "dictator" asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.
"Oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua să susţin fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, fie că vorbim de Poliţie, de Parchet sau Justiţie", a spus preşedintele.
Traian Băsescu a adăugat că acest lucru nu înseamnă că nu se va manifesta atunci când va considera că s-au făcut erori. "Ceea ce nu înseamnă neapărat că voi fi un om care să nu observe şi să nu se manifeste atunci când voi crede că s-au produs erori", a spus Băsescu.
Preşedintele a spus apoi că doreşte să mai dea explicaţii şi pentru o serie de etichetări pe care le-a primit "constant în mod nedrept".
În acest context, preşedintele a spus că "un dictator pe care îl înjuri de dimineaţă până seara nu este chiar dictator".
Preşedintele Băsescu a respins, de asemenea, acuzaţiile potrivit cărora ar influenţa deciziile Curţii Constituţionale.
"Şi pentru a se completa imaginea de dictator, cum preşedintele stabileşte deciziile Curţii Constituţionale. Orice român poate să întrebe orice judecător al Curţii Constituţionale dacă vreodată am cerut o anumită soluţie de la Curtea Constituţională. Nu am cerut-o niciodată", a spus acesta.
Traian Băsescu a arătat, pe de altă parte, că a ţinut, totuşi, "legătura" cu CC pentru explicarea "proceselor care au loc în ţară".
"Acesta nu înseamnă că, aşa cum ţin legătura cu Guvernul, cu şefii celor două Camere, nu am ţinut legătura şi cu Curtea Constituţională, adesea în interesul explicării proceselor care au loc în ţară", a explicat preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nu iau în considerare soluţia demisiei decât dacă va fi evident că aceasta e soluţia.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Băsescu: Nu iau în considerare soluţia demisiei decât dacă va fi evident că aceasta e soluţia4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alaturi de Presedinte trimis de
(26 ian 2012, 11:19:59
Sunt alaturi de Presedintele Romaniei pentru ca este singurul capabil sa modernizeze tara si sa ne scoata din mainile securistilor adunati la USL prin Antene si Realitati.
2.   Alaturi de presedintele nostru trimis de
(26 ian 2012, 11:58:21
Multor persoane le-a placut discursul presedintelui.Normal ca nu va demisiona la cererea USL sau a unor protestatari platiti de ei.Pentru Traian Basescu USL nu esxista ca adversar,nici macar numele liderilor nu il pronunta.Usl nu face decat sa se scoale dimineata invidios pe Basescu si sa se culce seara la fel de invidios pe el.
3.   Re trimis de
(26 ian 2012, 12:01:03
Si poate crede ca Traian Basescu face acelasi lucru dar el nu isi iroseste an buni din viata pentru niste oameni care nu merita sa le vezi mutrele schimonosite de ura.
4.   Bai tarenclanta trimis de
(26 ian 2012, 12:21:16
tu si de pe buda scrii mesaje?
Cum scrie cineva ceva ..tu hop sari cu galeata cu rahat si dai si lupta!
Apropo pe tine cat te plateste nea Flutur ca s STAI CU LIMBA SCOASA LA TOATE ZIARELE????????/
La toti le zici ca sunt platiti de USL,dar pe tine cine te plateste?
Eu atata stiu:l-am votat pe porc,am avut incredere si tot el ne-a taiat salariile ,pensiile parintilor (asta drept multumire) ,a distrus sanatatea si multe altele.
4.1  RE: Bai tarenclanta trimis de
(27 ian 2012, 08:39:44
Draga cred ca nu ai mai fost prin spitalele din judet .... te invit sa le faci o vizita, asa ca la muzeu... si sa compari cum erau spitalele pe timpul lui iliescu si cum sunt acum pe timpul lui basescu... si dupa sa scrii comenturi. PLS...
5.   Noua dreapta trimis de
(26 ian 2012, 12:45:24
Asteapta anica votul populatiei ,nu arunca cu vorbe gole .La alegeri si usl si pd-l vor avea surprize mari.
6.   Comentariu trimis de
(26 ian 2012, 13:19:58
Nu sunt PDL-ist,dar vorbesc din ceea ce se vede si de pe luna:Base e singurul care a reusit sa faca ceva pt tara cu toate piedicele opozitiei si asta pe timp de criza internationala si dupa ce a devenit presedintele unei tari falimentare si pline de datorii facute de actualele partide in special:PSD si PNL,o tara bantuita de hotie si coruptie,unde inflatia era in floare(azi aveai bani de o masina,peste "o saptamana" iti cumparai doi saci de ciment)...nu zic ca acum nu mai se fura,dar nu e nici pe departe ce a fost pe timpul PSD-istilor;Base a inceput reforma in Romania(o sa ramana in cartile de istorie),..reforma care trebuia inceputa in "90.Daca el e singurul care a reusit sa schimbe ceva in Romania ce rost au toate protestele astea de acum?in toamna sunt alegeri si puneti pe cine vreti voi...pe cine?ca sunt curios?..Ponta?..Crin?sau poate Diaconescu? veniti voi cu o sugestie,daca tot iesiti in strada!sau nici voi nu stiti ce vreti dar va adunati la gramada ...pt.50-100 de ron?
Puneti osul la treaba si munciti daca vreti sa ne fie bine,in cateva luni Base nu o sa mai fie presedinte si asta fara sa urlati in frig!!
Apropo un citat de-al lui Ponta:"Sunt politician,am o problema sa va promit?" surprins dupa un interviu...Sa traduc pentru cei cu mai putin creier:atata timp cat unii pun botul si ma cred,pot sa spun orice chiar daca asta se va intampla cand o zbura porcul!!
7.   Greata,greata,greata,greata...............greata trimis de
(26 ian 2012, 14:10:12
Asta e sentimentul trait la vederea actualei clase politice in frunte cu presedintele.
Sunt toti niste hoti si niste banditi pe care-i doare in p.... de popor. Doar cei platiti bine cum cred ca este acest TARENCLANTA stau si se iau la harta cu toti ...pentru ce ?
Jigodiile din politica noastra actuala ar trebui eutanasiate in masa sa lase loc ,NU ODRASLELOR LOR, care au aceleasi metehne de la mami si tati ,ci unor oameni tineri,capabili si instruiti care sa ajute tara asta sa se izbaveasca.
Nici un politician nu-i mai bun ca celalalt in acest moment !
8.   Romania nu este flota disparuta trimis de
(26 ian 2012, 20:20:51
Ca sa inteleaga toata lumea, supersexosul Baselu, comandant de nava, sef de stat, sef se partid neofascist, sef de grupare mafiota si multe alte functii inca nevazute, NU ARE DE GAND SA SE TRATEZE. Si boala-i grava. Sunt prea multe de rezolvat si timpul este scurt pentru gasca aflata la putere. Asa cum a disparut flota Romaniei, inclusiv nava netrebnicului Baselu, dusa la TINTA de catre marinarul sef, logic, trebuie sa ne punem intrebarea daca are cumva intentia de a duce Romania, tot la TINTA, pana la sfarsitul mandatului. Asa cum a guitad preaintunecimea sa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei