Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A şasea zi

Peste 2.000 de oameni au protestat ieri în 20 de judeţe

Peste 2.000 de oameni protestau ieri seară în 20 de judeţe ale ţării, până la ora 18.00 nefiind înregistrate incidente, a declarat ieri seară, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.
Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că la ora 18.00 erau în desfăşurare adunări publice în 20 de judeţe din întreaga ţară.
"Până la ora 18.00 nu au fost înregistrate incidente", a spus Marius Militaru.
Acţiuni de protest au avut loc, în ultimele zile, atât în Piaţa Universităţii din Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Braşov, Vaslui, Iaşi, Deva, Galaţi, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Alba Iulia, Sibiu, Ploieşti, Slobozia, Piteşti, Giurgiu, Slatina, Craiova, Oradea, Constanţa, Suceava, Focşani.
Protestele au fost declanşate săptămâna trecută, după demisia lui Raed Arafat, în semn de susţinere a fondatorului SMURD.
Acţiunile de protest au continuat şi marţi, în ciuda deciziei lui Raed Arafat de a reveni în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

 

O păpuşă reprezentându-l pe Băsescu, incendiată de protestatari la Timişoara

Mai mulţi protestatari aflaţi, ieri seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara au spânzurat, iar apoi au dat foc unei păpuşi reprezentându-l pe preşedintele Traian Băsescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Mai mulţi protestatari au adus în Piaţa Victoriei din Timişoara o păpuşă pe care scria "Judecat şi spânzurat cu tot PDL-ul" şi "Să trăieşti bine după gratii", despre care spuneau că îl reprezintă pe preşedintele Traian Băsescu.
După câteva minute, timp în care agitau păpuşa care era spânzurată de un băţ, mai mulţi protestatari i-au dat foc, iar unii cântau imnul naţional, în timp ce alţii strigau "Jos Băsescu".
La ora 18,00, în Piaţa Victoriei manifestau aproximativ o sută de persoane.
Protestatarii au steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie "România, salvează-te", "Jos Guvernul mafiot", "Jos Băsescu" şi scandează "Jos Boc", "Demisia" şi "Jos Băsescu".
La miting a avut loc şi un incident, după ce un bătrân a fost lovit de unul dintre liderii revoluţionarilor care protestează în Piaţa Victoriei din Timişoara, victima fiind scoasă din mulţime de către jandarmi.
Incidentul a avut loc după ce unul dintre liderii revoluţionarilor din Timişoara, Lorin Fortuna, a dat foc, în timpul protestului din Piaţa Victoriei, unor poze reprezentându-i pe Victor Ponta, Ion Iliescu şi Traian Băsescu.
La un moment dat, un bătrân aflat în mulţime s-a apropiat de Fortuna şi a încercat să stingă flăcările, fiind lovit de revoluţionar.
Jandarmii au intervenit imediat şi l-au scos pe bătrân din mulţimea care începuse să vocifereze.

 

Banner cu mesajul "Legalizaţi marijuana", afişat în Piaţa Universităţii

Un bărbat din Piaţa Universităţii care a afişat un banner cu mesaj interzis a fost dus la secţia de poliţie, a declarat, ieri seară, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.
Bărbatul se afla în zona Palatului Şuţu, iar în momentul în care a afişat bannerul pe care scria "Legalizaţi marijuana", mai mulţi oameni aflaţi în zonă s-au repezit spre el să îl ia la bătaie. Acesta a fost scos de forţele de ordine din mulţimea furioasă.
Jandarmii l-au ridicat din zonă şi l-au dus la secţia de poliţie.
Aproximativ 350 de persoane s-au adunat, ieri, până la ora 19.00, în Piaţa Universităţii, a mai spus Georgian Enache.
Jandarmii din Piaţa Universităţii au făcut şi ieri filtre şi control corporal preventiv, pentru depistarea persoanelor care aveau asupra lor obiecte interzise, a adăugat Georgian Enache.
Protestatarii din Piaţa Universităţii au scandat "Du-te Băsescu după Ceauşescu", Afară, afară cu javrele din ţară", Jos Băsescu", Anticipate, nu comasate" şi au pancarte pe care scrie "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Av€rtisment către FMI: Dacă explodează mămăliga, ciuciu banii înapoi!(pentru că nu $înt la noi, ghici unde $înt)", "Preşedinte nu este un titlu nobiliar, este o responsabilitate!", "Sigura soluţie, legea Cojocaru".
Vânzarea băuturilor alcoolice a fost interzisă, începând de ieri şi până luni, între orele 17.00 şi 24.00, pe distanţă de un kilometru de Piaţa Universităţii, din cauza protestelor, iar joi, când sunt anunţate marşul şi mitingul USL, restricţiile vor fi extinse la Piaţa Romană, Piaţa Victoriei şi Parcul Herăstrău.

 

Sediul Guvernului, apărat preventiv de câteva sute de scutieri

Câteva sute de jandarmi, dotaţi cu căşti, echipament de protecţie şi tun de apă, sunt mobilizaţi în fiecare seară în apropierea Palatului Victoria, surse din Jandarmerie declarând agenţiei MEDIAFAX că scopul mobilizării este apărarea preventivă a clădirii şi o eventuală intervenţie la Universitate.
Dispozitivul de intervenţie este format din mai multe autospeciale de transport trupe, dube de intervenţie rapidă, un tun de apă şi echipaj cu câini.
O maşină a pompierilor, ofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi o ambulanţă SMURD completează forţele de apărare din zona Guvernului.
"Măsura a fost luată în urma incidentelor violente de duminică seara şi are drept scop atât apărarea Palatului Victoria. De asemenea, trupele pot fi dislocate rapid la manifestaţia de protest din Piaţa Universităţii în cazul în care evenimentele degenerează", au arătat sursele citate.
În imediata apropiere a Palatului Victoria este şi sediul PDL Bucureşti, unde intervenţia jandarmilor ar putea fi solicitată în cazul unor manifestări.
Trupele speciale îşi fac apariţia lângă sediul Guvernului odată cu lăsarea serii, când numărul protestatarilor creşte în Piaţa Universităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de oameni au protestat ieri în 20 de judeţe.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.000 de oameni au protestat ieri în 20 de judeţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei