Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Mare greşeală ca noua lege a sănătăţii să treacă prin asumarea răspunderii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Realitatea TV, că ar fi "o mare greşeală" ca noua lege a sănătăţii să treacă prin asumarea răspunderii Guvernului, apreciind că textul legislativ trebuie dezbătut în Parlament, iar înainte de aceasta trebuie "dezbătut public cu bună credinţă".

"Cred că ar fi o mare greşeală (ca noua lege a sănătăţii - n.r.) să treacă prin asumarea răspunderii", a spus şeful statului, răspunzând unei întrebări.

Preşedintele Băsescu a menţionat că legea trebuie dezbătută în Parlament şi, înainte de aceasta, trebuie dezbătută public "cu bună credinţă".

"Legea trebuie dezbătută în Parlament, dar, înainte de a ajunge în Parlament, această lege trebuie dezbătută public cu bună credinţă", a apreciat şeful statului.

Şeful statului a apreciat de asemenea că proiectul legislativ trebuie explicat către public.

"Eu cred că un secretar de stat într-un minister, când ministrul lui a decis să pună în dezbatere publică o lege, are în primul rând obligaţia să facă această dezbatere în interiorul ministerului. Cred că secretarii de stat sunt primii care trebuie să susţină sau să explice. Această lege nu este explicată", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că, înainte de a critica sau ataca legea, demnitarii Ministerului Sănătăţii au obligaţia să o explice cetăţenilor, ca să ştie dacă o acceptă sau nu.

"Sigur, nu-i impune nimeni domnului Arafat că nu are dreptul să aibă părerea că trebuie să rămână un sistem al statului, dar acest lucru îl exprimă în primul rând în interiorul ministerului şi, dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici ghicitoarea mea!", a adăugat Băsescu.

Băsescu a dat ca exemplu pe fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, care, atunci când s-a exprimat în neconcordanţă cu guvernul, " a fost remaniat prompt".

"Aştept ca domnul Raed Arafat să-şi înţeleagă misiunea de secretar de stat. Nimeni din actualul guvern nu va accepta un sistem de stat etanş şi netransparent", a mai spus Traian Băsescu.

El a adăugat că, dacă Raed Arafat va avea să-i comunice ceva, atunci trebuie să-i înainteze un memoriu, respingând varianta unei întâlniri cu acesta, deoarece a precizat că nu se poate substitui ministrului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Mare greşeală ca noua lege a sănătăţii să treacă prin asumarea răspunderii.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Mare greşeală ca noua lege a sănătăţii să treacă prin asumarea răspunderii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei