Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2012 - Anul XVII, nr. 3 (4908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blocaj la plata taxelor şi a impozitelor la Primăria Deva, valoarea lor pe 2012 nefiind stabilită

Primăria Deva nu poate încasa taxele şi impozitele locale pe acest an, deoarece Consiliul Local nu a adoptat încă o hotărâre prin care să aprobe valoarea acestora pe 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit administratorului public al municipiului Deva, Corina Oprişiu, Serviciul Public Taxe şi Impozite Locale nu poate încasa taxele şi impozitele locale pe acest an, deoarece Consiliul Local nu a adoptat încă o hotărâre prin care să aprobe valoarea acestora pe 2012.
"Noi am propus ca valoarea taxelor şi impozitelor locale să nu se modifice faţă de anul 2011. Din cauză că o hotărâre de Consiliul Local nu a fost adoptată, noi nu putem încasa aceste taxe pe anul în curs, motiv pentru care s-a produs un blocaj în ceea ce priveşte funcţionarea municipalităţii", a declarat, joi, administratorul public al municipiului Deva, Corina Oprişiu.
Potrivit acesteia, în afara devenilor care nu îşi pot plăti impozitele pe apartamente sau maşini, blocajul este extins şi în ceea ce priveşte activitatea firmelor cu sediul social în municipiu, Primăria aflându-se acum în imposibilitatea de a emite certificate de atestare fiscală.
"Este o situaţie gravă, deoarece nu putem elibera certificate de atestare fiscală pentru societăţile comerciale, iar acestea nu pot participa la licitaţii. Fără aceste certificare de atestare fiscală nu se pot face tranzacţii cu proprietăţi imobile sau mobile şi nu se pot elibera certificate pentru cei care doresc să-şi facă dezbaterile succesorale, în cazul moştenirilor", a adăugat administratorul public al municipiului Deva.
Oprişiu a susţinut că lipsa unei hotărâri prin care se aprobă valoarea taxelor în municipiul Deva are consecinţe şi asupra bugetului local pe anul 2012, acesta nefiind încă votat în Consiliul Local.
Termenul limită pentru adoptarea acestuia este 5 februarie, dar documentul ar trebui să fie supus înainte dezbaterii publice, timp de 30 de zile.
Hotărârea prin care se stabileşte valoarea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2012 a fost respinsă în mai multe rânduri de consilierii USL, aceştia solicitând anul trecut ca proiectul actului normativ să fie dezbătut într-o şedinţă ordinară a CL Deva şi nu în varianta şedinţelor extraordinare sau de îndată, aşa cum era propus de Executivul Primăriei. Însă, primarul Devei, Mircia Muntean, exclus din PNL şi în prezent membru UNPR, nu a convocat vreo şedinţă ordinară a CL Deva.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, anul 2012 va fi tot unul de criză economică, motiv pentru care nu se impune o majorare a taxelor şi a impozitelor pe care devenii le plătesc administraţiei locale.
De asemenea, administraţia din Deva încearcă menţinerea cotelor minime de impozitare ale clădirilor neevaluate în ultimii trei sau cinci ani, respectiv 10 şi 30 la sută, potrivit noilor reglementări ale Codului Fiscal.
În cursul anului 2011, aproximativ 90 la sută dintre devenii plătitori de taxe şi impozite şi-au achitat dările la stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocaj la plata taxelor şi a impozitelor la Primăria Deva, valoarea lor pe 2012 nefiind stabilită.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blocaj la plata taxelor şi a impozitelor la Primăria Deva, valoarea lor pe 2012 nefiind stabilită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei