Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DIICOT: 40 de persoane din conducerile Romgaz şi ANRE, cercetate pentru subminarea economiei

Patruzeci de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ANRE sunt cercetate penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale, a informat, ieri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul SNGN Romgaz SA, Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei - A.N.R.E. şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, prev. de art. 167 alin. 1 şi art. 165 alin. 2 C.p.", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT remis agenţiei MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, "în sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 USD patrimoniului SNGN ROMGAZ SA şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional".
Procurorii au mai precizat că activitatea infracţională a vizat modalitatea de contractare de către societatea comerciala a unor cantităţi considerabile de gaze naturale, la preţuri mult diminuate faţă de cele practicate de SNGN Romgaz SA, obţinerea de gaze naturale doar din producţia internă, "cu eludarea reglementărilor legale în materie precum şi menţinerea facilităţilor acordate societăţii, în condiţiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate".
"Se mai reţine că activitatea infracţională a generat imposibilitatea repartizării de către SNGN Romgaz SA a rezervelor necesare pentru realizarea programului naţional de înmagazinare şi creşterea importului de gaze naturale, cu consecinţa punerii în pericol a Sistemul Energetic Naţional, ca ramură strategică a economiei naţionale şi subminării economiei naţionale", se mai arată în comunicat.
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism precizează că în perioada 28 -29 decembrie 2011, la sediul instituţiei au fost audiate 35 de persoane, cărora le-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc audierea celorlalţi învinuiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DIICOT: 40 de persoane din conducerile Romgaz şi ANRE, cercetate pentru subminarea economiei.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIICOT: 40 de persoane din conducerile Romgaz şi ANRE, cercetate pentru subminarea economiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei