Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sorin Apostu nu îşi mai ridicase salariul de primar din septembrie 2010

Primarul suspendat al Clujului Sorin Apostu nu şi-a ridicat salariul de primar din septembrie 2010, conform rechizitoriului procurorilor DNA Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform rechizitoriului procurorilor DNA Cluj, în cursul urmăririi penale au fost solicitate instituţiilor bancare extrasele de cont privind conturile deschise pe numele lui Sorin Apostu şi al Monicăi Apostu.
"S-a constatat astfel că, deşi veniturile lunare ale inculpatului Apostu Sorin sunt la un nivel mediu, acesta nu a efectuat nicio extragere din cont în ultimul an. Astfel, ultima ridicare de numerar din salariu a fost efectuată de inculpat la data de 25 septembrie 2010, ceea ce denotă că acesta se baza pe alte venituri decât cele salariale pentru asigurarea traiului zilnic", se arată în rechizitoriu.
Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dar şi soţia acestuia, avocatul Monica Apostu, şi oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, joi, pentru fapte de corupţie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.
Soţia lui Apostu, Monica Apostu, avocat în cadrul Baroului Cluj, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (23 acte materiale).
Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).
Totodată, în acest dosar a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, Aspazia Droniuc, asociat al SC Groupe Frarom Agenţie de Asigurare SRL Cluj Napoca, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (23 acte materiale).
Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de către Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Apostu nu îşi mai ridicase salariul de primar din septembrie 2010.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Apostu nu îşi mai ridicase salariul de primar din septembrie 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei