Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Limitele de despăgubire ale poliţelor RCA vor creşte cu peste 30% de la 1 ianuarie

Limitele de despăgubire ale poliţelor auto RCA vor creşte de la 1 ianuarie cu 33,3%, la un milion de euro, în cazul daunelor materiale din accidente rutiere, şi cu 42,9%, la 5 milioane de euro, pentru vătămări corporale şi decese, potrivit normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
În acest an, despăgubirea maximă pentru daune materiale se ridică la 750.000 euro, indiferent de numărul părţilor implicate în accidentul rutier.
Pentru vătămări corporale şi decese, limita de despăgubire pentru 2011 a fost stabilită la 3,5 milioane de euro.
Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este un contract prin care persoanele prejudiciate în urma unui accident rutier produs din vina conducătorului auto asigurat primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau vătămările corporale suferite.
Scopul poliţei este ca persoanele păgubite să primească obligatoriu despăgubiri pentru daunele suferite, independent de situaţia materială a celui care a produs paguba.
După primele nouă luni, subscrierile din RCA au însumat 1,55 miliarde de lei, în scădere cu 18,5% faţă de intervalul similar din 2010. Daunele plătite de companiile de asigurări au crescut cu 1% şi au ajuns la 1,23 miliarde de lei.
În 2010, asigurătorii au subscris din poliţe RCA prime în sumă de 2,46 miliarde de lei, în creştere cu 14,12% faţă de anul precedent, în condiţiile în care numărul contractelor de asigurare încheiate a urcat cu 7,7%, la 6,5 milioane.
În acelaşi an, societăţile au plătit un număr total de 330.100 dosare de daună, în scădere cu 3,33% faţă de anul 2009. În schimb, daunele plătite au crescut cu 4,63%, la 1,6 miliarde de lei.
Defalcat, ponderea cea mai mare a revenit despăgubirilor plătite pentru daune materiale, respectiv de 93,08%, în timp ce pentru vătămări corporale despăgubirile plătite au reprezentat 6,92% din total.
"Ponderea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale în 2010 a crescut cu 2,5 puncte procentuale comparativ cu nivelul din anul anterior. Indemnizaţiile brute plătite în cursul exerciţiului financiar 2010 pentru vătămări corporale au înregistrat o creştere nominală cu 64,4% faţă de anul 2009", se precizează în raportul anual al CSA.
Societăţile autorizate să încheie poliţe RCA sunt ABC Asigurări, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Euroins, Astra, BCR Asigurări, Carpatica Asig, Groupama, Omniasig, Uniqa şi City Insurance.
În 2010, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 6,36%, la 8,31 miliarde de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limitele de despăgubire ale poliţelor RCA vor creşte cu peste 30% de la 1 ianuarie.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Limitele de despăgubire ale poliţelor RCA vor creşte cu peste 30% de la 1 ianuarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei