Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi între 50 şi 50.000 lei pentru neplata contribuţiei la sănătate şi sustragerea de la control

Persoanele care refuză să achite la timp contribuţia la Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi cele care se sustrag controlului autorităţilor vizând plăţile pentru sănătate riscă amenzi cuprinse între 50 şi 50.000 de lei, potrivit noului proiect al Legii sănătăţii.
Noul proiect al Legii sănătăţii stabileşte faptele care constituie contravenţii şi amenzile aplicate.
Persoana care utilizează în alte scopuri sau nu virează la fond contribuţia reţinută de la asiguraţi săvârşeşte infracţiunea de deturnare de fonduri şi este pedepsită conform Codului penal.
De asemenea, completarea declaraţiei angajatorilor privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate cu date nereale, având ca efect denaturarea evidenţelor privind asiguraţii, stadiul de cotizare sau contribuţiile faţă de fond constituie infracţiunea de fals intelectual şi se pedepseşte conform Codului penal.
Potrivit proiectului Legii sănătăţii, nedepunerea la termen a declaraţiei angajatorilor privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate constituie contravenţie.
Refuzul de a pune la dispoziţia organelor de control ale ANAF şi ale asigurătorilor a documentelor justificative şi a actelor de evidenţă necesare în vederea stabilirii obligaţiilor la fond se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. Totodată, nedepunerea la termen a declaraţiei individuale privind obligaţiile faţă de fond se sancţionează cu amendă de la 50 de lei la 100 de lei.
De asemenea, nevirarea contribuţiei datorate legii de către persoanele fizice şi juridice angajatoare, precum şi refuzul de a pune la dispoziţia echipelor de control ale asigurătorilor şi ale CNAS a documentelor justificative medicale şi financiar contabile, cu privire la tipul serviciilor acordate şi calitatea acestora, decontate din fond se sancţionează cu amenzi cuprinse între 30.000 de lei la 50.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi între 50 şi 50.000 lei pentru neplata contribuţiei la sănătate şi sustragerea de la control.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Amenzi între 50 şi 50.000 lei pentru neplata contribuţiei la sănătate şi sustragerea de la control3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei