Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2011 - Anul XVI, nr. 299 (4897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPFR se aşteaptă ca graniţele cu Ungaria şi R. Moldova să fie cele mai aglomerate de Sărbători

 

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din perioada Sărbătorilor de Iarnă, cele mai tranzitate graniţe vor fi cele cu Ungaria şi Republica Moldova, fapt pentru care au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpii de aşteptare.

În luna decembrie a anului trecut, s-a înregistrat un număr de 2,6 milioane treceri persoane, prin punctele de frontieră, informează Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPFR)

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. De asemenea, mulţi cetăţeni români şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate, arată IGPFR.

Ca urmare a acestui fapt, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.

"Punctual, pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune; constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, dacă este necesar; asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere; menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite; intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală", arată sursa citată.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt.

 

Pe unde se poate trece frontiera în zonele aglomerate

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Republica Moldova, IGPFR indică punctele de frontieră existente la aceste graniţe.

Astfel, pe frontiera româno-ungară: pe raza judeţului Timiş - PTF Cenad - Kiszombor; pe raza judeţului Arad - PTF Nădlac - Nagylak, PTF Turnu - Batonnya, PTF Vărşand - Gyula; PTF Curtici - feroviar - Lokostaza; pe raza judeţului Bihor - PTF Salonta - Mehkerek; PTF Borş-Artand; PTF Valea lui Mihai- rutier/feroviar - Nyirabrany; PTF Săcuieni - Letavertes; PTF Episcopia Bihor - feroviar - Biharkerestes; pe raza judeţului Satu Mare - PTF Urziceni - Vallaj; PTF Petea - Csengersima. PTF Carei - feroviar - Vallaj.

Pe frontiera româno-moldoveană sunt punctele de pe raza judeţului. Botoşani - PTF Stanca rutier - Costeşti; PTF Rădăuţi Prut - Lipcani; pe raza judeţului Iaşi - PTF Sculeni rutier - Sculeni; PTF Iaşi - feroviar - Ungheni; pe raza judeţului Vaslui - PTF Albiţa rutier - Leuşeni; pe raza judeţului Galaţi - PTF Oancea - rutier - Cahul, PTF Galaţi - Giurgiuleşti.

Informaţii suplimentare şi harta punctelor de frontieră deschise traficului internaţional sunt disponibile pe site-ul instituţiei: www.politiadefrontiera.ro.

De asemenea, IGPFR arată că, în situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

În anul 2010, în luna decembrie, au trecut frontiera aproximativ 2.600.000 persoane, din care peste 2.300.000 cetăţeni ai Uniunii Europene (1.400.000 pe sensul de intrare în ţară şi 1.200.000 pe sensul de ieşire), cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPFR se aşteaptă ca graniţele cu Ungaria şi R. Moldova să fie cele mai aglomerate de Sărbători.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPFR se aşteaptă ca graniţele cu Ungaria şi R. Moldova să fie cele mai aglomerate de Sărbători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei