Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2011 - Anul XVI, nr. 293 (4891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea să reducă rata de cofinanţare a proiectelor UE cu zece puncte procentuale

Guvernul intenţionează să reducă, temporar, cu 10 puncte procentuale rata de cofinanţare a proiectelor acoperite şi din surse UE, bazându-se pe un nou regulament discutat la nivelul Uniunii Europene şi care prevede creşterea corespunzătoare a contribuţiei comunitare la cofinanţarea acestor proiecte.

Reducerea ratei de cofinanţare din partea statului român este indicată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional la ultimele negocieri, din toamna acestui an.

"Vom face economii la buget prin eliminarea proiectelor neperformante identificate în procesul de prioritizare a acestora şi prin reducerea cofinanţării naţionale pentru proiectele cu fonduri UE. Un nou regulament al Uniunii Europene ne va permite să reducem temporar rata de cofinanţare cu 10 puncte procentuale, atât timp cât România este acoperită de actualul program FMI-UE", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Documentul relevă totodată intenţia Guvernului de a înlocui subvenţiile bugetare alocate sectorului agricol cu fonduri primite din partea UE.

La sfârşitul lunii octombrie, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara că există o propunere "foarte avansată" de creştere a nivelului contribuţiei UE cu 10 puncte procentuale, de la 85% la 95%, pentru cofinanţarea proiectelor, ceea ce ar reduce impactul bugetar asupra bugetului de stat pe anul viitor.

El a spus că, dacă această propunere va fi aprobată de Parlamentul European, anul viitor se va opera cu o contribuţie a UE de până la 95%.

În vara acestui an, plafonul în limita căruia statul asigură prefinanţarea proiectelor cu fonduri UE a fost redus drastic de Guvern, de la 30% la maximum 10% din valoarea contractului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea să reducă rata de cofinanţare a proiectelor UE cu zece puncte procentuale.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea să reducă rata de cofinanţare a proiectelor UE cu zece puncte procentuale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei