Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2011 - Anul XVI, nr. 290 (4888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amendă sau închisoare pentru cei care promit câştiguri pentru adeziuni la casele private de sănătate

Firmele care promit câştiguri pentru adeziuni la viitoarele case private de sănătate se substituie intermediarilor autorizaţi pe piaţa asigurărilor şi încălcă legislaţia, care sancţionează astfel de activităţi cu amendă penală de la 20.000 lei la 100.000 lei sau închisoare de la 3 luni la 3 ani.

"Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) atenţionează opinia publică asupra apariţiei unor firme, care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele case naţionale de asigurări de sănătate ce vor fi create în sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de «obţinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât şi bonusuri din performanţele echipei»", se arată într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

Autoritatea de reglementare precizează că activităţile derulate de aceste firme sunt în afara legislaţiei şi constituie infracţiune, pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei la 100.000 lei.

"Avertizăm că activitatea acestor societăţi comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pieţei de asigurări, dar şi asiguraţilor şi potenţialilor asiguraţi. Această atenţionare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar şi de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plăţii unor prime de asigurare", a declarat preşedintele CSA, Constantin Buzoianu.

CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent că acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se încheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizaţi să desfăşoare activităţi de profil în piaţa de asigurări.

Potrivit legislaţiei, intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii.

Potrivit unui proiect de lege al Ministerului Sănătăţii, contribuţiile sociale la fondul social de sănătate vor rămâne obligatorii, însă fiecare cetăţean al României va putea alege ce casă de sănătate îi va administra banii.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede introducerea unui pachet de servicii medicale de de bază, care va include o listă cu servicii pe care statul se obligă să le asigure tuturor persoanelor asigurate în contul contribuţiilor virate la fondul de sănătate, dar şi înfiinţarea a circa zece case de asigurări private care vor concura între ele.

Prin noul proiect companiile şi angajaţii vor plăti la Agenţia Naţională de Admi­nistrare Fiscală (ANAF), sumele acumulate urmând să fie transferate către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi apoi la asiguratorii privaţi de sănătate.

Decontarea serviciilor medicale solicitate de persoanele asigurate va fi efectuată de casele de asigurări.

Sumele care se cheltuiesc anual în domeniul sănătate din fonduri publice se ridică la 5 miliarde de euro, din care 3,5-4 miliarde de euro provin de la CNAS, iar restul de la Ministerul Sănătăţii, la care se adaugă între 300 şi 500 milioane de euro plăţi informale făcute direct de către pacienţi şi circa 500 milioane de euro piaţa serviciilor medicale private.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă sau închisoare pentru cei care promit câştiguri pentru adeziuni la casele private de sănătate.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amendă sau închisoare pentru cei care promit câştiguri pentru adeziuni la casele private de sănătate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(10 dec 2011, 17:21:27
"amendă penală de la 20.000 lei la 100.000 lei sau închisoare de la 3 luni la 3 ani."
In baza carei legi se aplica aceste sanctiuni? Povesti de adormit copii pot spune si eu ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei