Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu spune că în primăvară ar putea fi majorate investiţiile în locul salariilor şi pensiilor

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat ieri că eventualele venituri suplimentare rezultate după execuţia bugetară din primele luni nu ar urma să fie alocate în mod cert către creşteri de pensii şi salarii, existând opţiunea majorării cheltuielilor de investiţii.

"Toate salariile şi pensiile vor fi plătite la nivelul din 2011. Dacă vom avea o situaţie financiară mai bună în primăvară, sigur ne gândim şi la o redistribuire a sumelor fie pentru investiţii, fie pentru creşteri de pensii şi salarii (...) Eu m-am angajat în faţa Guvernului că putem executa acest buget cu deficit de 1,9% din PIB fără a reduce cheltuielile şi a majora impozitele. Aceasta este responsabilitatea mea", a spus Ialomiţianu.

Bugetul general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe venituri totale de 195,3 miliarde lei şi cheltuieli totale de 206,5 miliarde lei, care conduc la un deficit nominal de 11,2 miliarde lei, reprezentând 1,9% din PIB pe metodologia cash şi sub 3% pe standarde europene.

Resursele bugetare interne alocate pentru investiţii vor scădea anul viitor cu 1,3-2 miliarde lei faţă de sumele programate în 2011, dar Guvernul speră să compenseze printr-o absorbţie a fondurilor europene în creştere cu aproape 50%.

Concomitent, subvenţiile scad la 0,91% din PIB, faţă de 1,2 % din PIB în acest an, cheltuielile de personal continuă sensul descendent şi în anul 2012, ajungând la 6,9 % din PIB, de la 7,5% în acest an, cu perspectiva creşteri acestora în cursul anului până la 7,2%, în cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu spune că în primăvară ar putea fi majorate investiţiile în locul salariilor şi pensiilor.
 Vizualizări articol: 312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu spune că în primăvară ar putea fi majorate investiţiile în locul salariilor şi pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei