Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boc e dispus să crească salariul minim cu 30 de lei şi să elimine, cândva, impozitul pe câştiguri mici

Premierul Emil Boc a transmis patronatelor şi sindicatelor că Guvernul analizează varianta creşterii salariului minim de la 670 lei la 700 lei, nivel maxim peste care nu poate trece în lipsa fondurilor bugetare, concomitent cu eliminarea impozitului pe venit pentru salarii între 700 lei şi 1.000 lei

Potrivit calculelor efectuate de Guvern, reducerea fiscalităţii ar avea impact pentru aproximativ 600.000 salarii aflate în grila cuprinsă între 700 lei şi 1.000 lei.

Discuţia pe tema salariului minim a avut loc, ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit, din care fac parte reprezentanţi ai Guvernului, ai patronatelor şi ai confederaţiilor sindicale.

În discuţii, sindicatele au solicitat însă creşterea salariului minim de la 670 lei la 1.030 lei.

 

Pentru salarii cuprinse între 700 lei şi 1.000 lei ar putea fi eliminat doar impozitul pe venit

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că una dintre variantele analizate este ca pentru salarii cuprinse între 700 lei şi 1.000 lei să fie eliminat doar impozitul pe venit, nu şi contribuţiile de asigurări sociale, fără însă ca deocamdată să fie stabilit o dată clară de aplicare.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat în urmă cu două săptămâni că Guvernul negociază cu FMI majorarea salariului de bază minim brut pe ţară de la 670 lei la 700 lei, precizând că discuţii pe această temă vor avea loc şi cu organizaţiile patronale.

Confederaţia sindicală "Cartel ALFA" a arătat atunci că intenţia Guvernului de majorare a salariului minim de la 670 la numai 700 de lei încalcă sensul ideii de "salariu minim", acesta trebuind să reprezinte o sumă care să acopere cheltuielile coşului zilnic şi să permită salariaţilor să se întreţină. CNS "Cartel ALFA" menţionează că o valoare reală a salariului minim, conform coşului minim calculat, respectiv 1.100 lei.

La sfârşitul lunii octombrie, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) a propus Guvernului adoptarea unei măsuri legislative prin care angajatorii să poată acorda stimulente salariale fără plata impozitului pe salarii pentru câştigurile cuprinse între 700 de lei şi 1.000 de lei.

"În schimb, pentru stimulentele salariale respective se va plăti CAS-ul aferent conform legii în vigoare. Propunerea ACPR se referă la salariile cuprinse între 700 şi 1.000 de lei, care ar putea fi majorate prin această măsură cu sume de la 100 la 300 de lei, ceea ce ar asigura o minimă protecţie a angajaţilor cu salarii mici, afectaţi în mod serios de criză", se arăta într-un comunicat transmis atunci de ACPR.

Adoptarea acestei propuneri ar descuraja acordarea de stimulente financiare în plic, la negru, şi ar aduce beneficii atât mediului de afaceri, cât şi angajaţilor, prin încurajarea performanţei şi prin oferirea posibilităţii de recuperare a pierderilor salariale cauzate de criză, potrivit sursei citate.

Alianţa consideră că acest sistem ar aduce, în plus, sume considerabile bugetului de stat, care ar încasa plata CAS-ului pentru creşterile salariale respective, sume pe care nu le colectează în prezent din cauza plăţilor la negru în anumite cazuri, situaţie cauzată de fiscalitatea excesivă care apasă atât pe angajator, cât şi pe angajat.

În urmă cu un an, Guvernul a decis creşterea salariului minim de la 600 lei la 670 lei, tot în urma negocierilor cu FMI, premierul Emil Boc arătând atunci că majorarea acoperă în fapt nivelul inflaţiei pe 2009 şi 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc e dispus să crească salariul minim cu 30 de lei şi să elimine, cândva, impozitul pe câştiguri mici.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc e dispus să crească salariul minim cu 30 de lei şi să elimine, cândva, impozitul pe câştiguri mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
( 7 dec 2011, 13:33:17
mama, bocule, cu 30 lei ai schimbat lumea, tu te-ai uitat la preturi in ultima vreme? cu 30 lei rezisti doua zile si nimic mai mult. si asta daca esti solo, ca daca mai ai copii si nevasta in 30 de minute se duc 30 lei. boc boc boc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei