Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un protocol de colaborare va fi încheiat de Inspecţia Muncii din România şi Marea Britanie

Ministrul Muncii Sulfina Barbu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu omologul din Marea Britanie, stabilind încheierea unui protocol de colaborare între inspecţia muncii din România şi Marea Britanie pentru a combate munca la negru şi un schimb de bune practici între ANOFM şi instituţia similară britanică.

"Printre primele rezultate concrete ale acestor întâlniri pot să vă informez că am iniţiat o cooperare bună cu colegii din Marea Britanie şi deja am stabilit concret o vizită a mea la Londra la începutul lui 2012, un protocol de colaborare între inspecţia muncii din România şi Marea Britanie pentru a combate munca la negru şi un schimb de bune practici între ANOFM şi instituţia similară britanică", a declarat Sulfina Barbu, conform unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Sulfina Barbu s-a întâlnit, de asemenea, cu miniştrii Muncii din Austria şi Danemarca.

Ea a spus că a obţinut rezultate încurajatoare şi din întâlnirea cu ministrul austriac al Muncii, "elementul concret pe termen scurt fiind faptul că, în curând, vom colabora cu experţii din Austria pentru accesarea fondurilor din FEAG pentru lucrătorii disponibilizaţi de la Jucu".

În ceea ce priveşte întâlnirea cu ministrul danez al Muncii, Sulfina Barbu a explicat că aceasta a reprezentat o oportunitate pentru "o primă discuţie de principiu referitoare la priorităţile viitoarei preşedinţii daneze".

Sulfina Barbu a mai spus că atmosfera de lucru de la Bruxelles, unde participă la Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorilor (EPSCO) a fost dominată de preocuparea intensă pentru crearea de locuri de muncă şi combaterea şomajului în rândul tinerilor.

"La nivelul întregii Europe, deci nu doar în Romania, resimţim o acută nevoie de a genera noi locuri de muncă. De asemenea, există o îngrijorare crescândă în UE privind situaţia tinerilor, care au devenit un grup extrem de vulnerabil, afectat de recesiunea economică", a mai spus Sulfina Barbu.

Ministrul Muncii a apreciat că este foarte mulţumită de faptul că românii au adoptat deja legea uceniciei, un obiectiv pe care şi-l propun şi alte state membre.

"Asta ne arată că nu se mai poate spune despre România că este în urma UE, ci realitatea este că mergem în acelaşi pas cu UE, iar de multe ori suntem chiar înaintea lor cu un pas. Am adoptat reforme structurale cu mult înaintea altor state membre, iată că şi cu legea uceniciei se întâmplă la fel", a mai zis ea.

Totodată, Sulfina Barbu le-a urat "La mulţi ani!" tuturor românilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un protocol de colaborare va fi încheiat de Inspecţia Muncii din România şi Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un protocol de colaborare va fi încheiat de Inspecţia Muncii din România şi Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei