Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Mii de oameni la parada din Capitală; copiii s-au urcat în copaci să vadă tancurile şi caii

Mii de oameni au mers ieri la Arcul de Triumf să vadă parada militară. Din cauza aglomeraţiei, mulţi dintre ei nu au putut însă să vadă caii sau tancurile care au defilat, o soluţie pentru copii fiind să se urce în copaci. Cei mai fericiţi au fost comercianţii care au făcut profit vânzând tricolorul.

Spre deosebire de anii precedenţi, de această dată vremea a fost frumoasă, astfel în jurul orei 10.00, cu o oră înainte de începerea paradei, aproximativ 4.000 de persoane se instalaseră deja în spatele gardurilor de protecţie amplasate pe toate cele patru colţuri ale pieţei Arcului de Triumf iar lumea continua să sosească în număr mare. De altfel, mijloacele de transport în comun care duceau spre Arcul de Triumf erau arhipline.

Potrivit estimărilor autorităţilor, la paradă au asistat peste 7.000 de persoane, adică de aproape trei ori mai mult decât în anii precedenţi.

Un moment profitabil pentru negustorii ambulanţi de steguleţe, care le vindeau la 5 lei bucata. Iar clienţii nu au lipsit, majoritatea fiind părinţi traşi de mânecă insistent de copiii lor.

De altfel, tricolorul a fost la mare căutare. La finalul evenimentului, în timp ce organizatorii strângeau panglica tricoloră cu care înconjuraseră perimetrul din zona Arcului de Triumf, o femeie a venit şi a cerut, ca amintire, o "bucăţică de tricolor".

"Nu dăm, că e pe inventar", a venit răspunsul prompt. Insistenţele femeii au fost însă încununate de succes - a plecat fericită cu doi centimetri din panglica tricoloră care a înconjurat Arcul de Triumf.

Oficialii, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu au urmărit din tribuna oficială parada, unii dintre ei fiind însoţiţi de copii.

Mulţi dintre oamenii veniţi să vadă evenimentul nu au putut vedea însă mare lucru din cauza aglomeraţiei. Unii dintre copii au găsit soluţia, urcându-se în copaci.

Timp de o oră, au trecut pe sub Arcul de Triumf, de la maşini de luptă, soldaţi pe cai, scafandri şi luptători din toate categoriile de arme. În plus, la parada din acest an au putut fi admirate, în premieră, trei detaşamente subordonate DGIA. De asemenea, au trecut pe deasupra Arcului de Triumf trei aeronave Spartan C27, 3 aeronave IAR -99 Şoim şi 6 aparate MiG-21 LanceR. În anii precedenţi, din cauza ceţei, avioanele MiG nu s-au putut ridica de la sol.

La final, preşedintele a făcut o mică baie de mulţime şi a primit de toate: urări, reproşuri şi huiduieli.

După câteva minute, mulţimea s-a dispersat. Unii au rămas la coadă pentru a vizita Arcul de Triumf.

Militarii au respirat uşuraţi pentru că parada s-a desfăşurat după program, fără incidente şi fără ceaţă, iar tricolorul luat pe inventar, mai scurt cu doi centimetri, s-a întors în depozit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de oameni la parada din Capitală; copiii s-au urcat în copaci să vadă tancurile şi caii.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de oameni la parada din Capitală; copiii s-au urcat în copaci să vadă tancurile şi caii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei