Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Fac un apel tuturor românilor la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, joi seară, la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională, un apel la români la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate şi curaj, enumerând printre obiectivele României responsabilitatea clasei politice pentru continuarea reformei statului.

"Suntem astăzi împreună pentru a celebra momentul fondator al României moderne - Marea Unire de la 1918, înfăptuită prin voinţa comună a clasei politice şi a tuturor românilor. În fiecare an, particip cu emoţie alături de dumneavoastră la evocarea acestui mare ideal al românilor: idealul de a avea o naţiune unită, puternică şi suverană, a cărei identitate să se poată afirma liber pe scena istoriei. Prin actul de la 1 Decembrie 1918, România şi-a asumat riscul unui parcurs despre care ştia că nu va fi uşor, dar având conştiinţa deplină a potenţialului său, a valorilor care i-au cristalizat identitatea politică şi culturală între naţiunile Europei", a spus Traian Băsescu în discursul susţinut la începutul recepţiei pe care a oferit-o la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale.

El a mai afirmat că evenimentele politice care au urmat momentului de la 1918, pregătit prin jertfa românilor pentru câştigarea independenţei în războiul din 1877 şi continuat prin sacrificiile unei întregi generaţii de tineri în Primul Război Mondial, au confirmat voinţa poporului român de a se constitui într-un stat naţional independent.

"Astăzi, România continuă procesul modernizării sale, început prin actul Unirii de la 1918. Chiar dacă situaţia economică mondială ne-a pus la încercare solidaritatea, disponibilitatea de a coopera şi de face sacrificii pentru a putea atinge obiectivele prioritare pentru România, românii au dovedit că sunt un popor puternic, care poate genera progres, să decidă în privinţa propriului destin aşa cum au făcut-o în toată istoria lor", a continuat şeful statului român.

"Cred cu toată convingerea, aşa cum am dorit să subliniez mereu, în parteneriatul dintre societatea românească şi instituţiile statului", a adăugat preşedintele.

"Cred că numai împreună putem valorifica potenţialul imens de care dispunem în vederea binelui comun. Ne dorim o societate puternică în care, aşa cum spunea marele om politic Mihail Kogălniceanu, legea să fie puternică. Vreau să atingem împreună obiectivele care ne vor face cu adevărat puternici şi respectaţi în Europa - supremaţia legii, consolidarea statului de drept şi a democraţiei, responsabilitatea clasei politice pentru continuarea reformei statului şi, în mod deosebit, responsabilitatea fiecărui cetăţean pentru propria lui soartă şi pentru comunitatea în care trăieşte", a menţionat Băsescu.

În opinia sa, România aduce o contribuţie puternică la proiectul european prin asumarea curajoasă şi demnă a măsurilor grele, dar necesare pentru asigurarea stabilităţii sale economice.

"În plan intern, cred că lecţia cea mai valoroasă care ne-o oferă atât generaţia de la 1918, cât şi provocările contextului actual este aceea că solidaritatea nu poate fi niciodată anexată politic. Prin solidaritate putem da un răspuns coerent atât crizei economice, cât şi crizei valorilor, care poate avea pe termen lung urmări mult mai dramatice. În această zi de mare sărbătoare pentru România, aş dori să mă adresez şi comunităţilor româneşti din Diaspora şi să le mulţumesc pentru modul în care cultivă legătura profundă cu istoria şi cultura românească, aducând astfel o contribuţie valoroasă la patrimoniul ţărilor gazdă şi la prezenţa demnă şi creatoare a poporului român în Europa. Aş vrea să adresez un apel tuturor românilor la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate şi curaj", a conchis şeful statului.

La recepţie au participat peste o mie de persoane, între care premierul Emil Boc, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, fostul preşedinte Emil Constantinescu, Patriarhul Daniel, judecători ai Curţii Constituţionale, preşedintele ANI, şefii serviciilor de informaţii, preşedintele ICR, primarul general, primari de sectoare, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, parlamentari, veterani de război, precum şi comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, dar şi fostul fotbalist Gheorghe Hagi. Au mai fost prezenţi europarlamentarul Adrian Severin, senatorul Cezar Măgureanu, Nicolae Văcăroiu, Constantin Simirad, Constantin Dudu Ionescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Fac un apel tuturor românilor la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: Fac un apel tuturor românilor la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei