Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turiştii spanioli percep România ca pe o destinaţie mai scumpă decât Franţa sau Italia

Mulţi turişti spanioli evită România pentru că o percep ca pe o destinaţie scumpă, mai ales din cauza hotelurilor care practică tarife mai mari decât cele de categorii similare din Franţa sau Italia, a declarat marţi, la Barcelona, Bogdan Iosif, şeful Biroului de Turism al României în Spania.

"România este relativ scumpă pentru turistul mediu spaniol. România concurează în faţa acestuia cu Franţa şi Italia, destinaţii mai ieftine. Preţul mare al vacanţelor în România este dat de tarifele hotelurilor, care sunt în cel mai fericit caz la nivelul celor de categorii similare din Franţa sau Italia, dacă nu mai scumpe. Turiştii spanioli călătoreau în Cuba şi acolo, cu 100 de dolari, erai rege două săptămâni", a afirmat Bogdan Iosif.

El a adăugat că spaniolii se aşteaptă ca România să fie o destinaţie ieftină, mai ales că de multe ori părerea acestora despre ţară nu este tocmai favorabilă.

"Am fost întrebat, de exemplu, dacă în România avem benzinării", a arătat Bogdan Iosif.

Cu toate acestea, el a spus că anul trecut au venit în România circa 72.000 de turişti spanioli, cu 10% mai mult decât în anul precedent. Spaniolii sunt interesaţi de Transilvania, de bisericile din Bucovina şi de circuite în Sibiu, Sighişoara şi în Maramureş.

"Este vorba de turişti spanioli, fără să luăm în calcul românii stabiliţi în Spania care vin în vacanţe în România. Pentru acest an estimăm o creştere de 5-6% a numărului spaniolilor care vin în vacanţă în România, ca urmare a promovării pe care o facem la nivel internaţional", a mai spus şeful Biroului de Turism al României din Spania.

România participă în perioada 29 noiembrie-1 decembrie la Târgul de Turismul EIBTM, specializat în contractarea de servicii pentru organizarea de evenimente precum congrese, conferinţe şi incentive.

Standul României, a cărui amenajare a costat 120.000 euro, are 70 metri pătraţi şi reuneşte 12 expozanţi, un hotel şi 11 agenţii de turism.

EIBTM a reunit anul trecut participanţi din 114 ţări şi a fost vizitat de 14.800 de persoane, iar pentru acest an se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 8-10%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turiştii spanioli percep România ca pe o destinaţie mai scumpă decât Franţa sau Italia.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turiştii spanioli percep România ca pe o destinaţie mai scumpă decât Franţa sau Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei