Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANI: Consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, incompatibil

Consilierul diplomatic Cornelia Niculescu din cadrul Ministerului Economiei a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât pe lângă funcţia publică a deţinut şi calitatea de cenzor în cadrul Întreprinderii de Studii şi Cercetări Energetice.

ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Cornelia Niculescu, consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În urma evaluărilor începute în 16 noiembrie 2010, ANI a constatat că aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2007 - 12 noiembrie 2009, întrucât a deţinut simultan atât funcţia publică de consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, cât şi calitatea de cenzor în cadrul Întreprinderii de Studii şi Cercetări Energetice SA, respectiv Texline Impex SA, încălcând, astfel, prevederile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. c) din Legea 61/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

Începând din 14 august 2007, Niculescu deţine calitatea de cenzor în cadrul Întreprinderii de Studii şi Cercetări Energetice SA.

În perioada 28 mai 2007-12 mai 2010, Niculescu a deţinut funcţia publică de consilier diplomatic în cadrul fostului Minister al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, actualmente, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Potrivit prevederilor legale, calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcțiile de demnitate publică. De asemenea, funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (...) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Interdicţia operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANI: Consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, incompatibil.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANI: Consilier diplomatic în cadrul Ministerului Economiei, incompatibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei