Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2011 - Anul XVI, nr. 280 (4878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Sunt persoane în MAI cu foarte multe rude; sunt situaţii în care s-a intrat pe uşa laterală

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat, ieri, că a constatat că sunt persoane cu foarte multe rude în MAI, că sunt şi situaţii în care au intrat pe "acea uşă laterală" şi nepotul, şi nepoata, însă a precizat că 95% dintre cei care au picat la evaluare erau angajaţi din surse externe.

Întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora la ultima restructurare din MAI "au fost disponibilizaţi destui operativi în detrimentul rudelor şi pilelor", ministrul Traian Igaş a răspuns că a constatat că sunt persoane cu foarte multe rude.

"Am constat că sunt persoane cu foarte multe rude, în condiţiile în care vom avea şi altă evaluare, sigur că ce pot să fac în calitate de ministru decât să iau act de evaluare. Sunt situaţii, şi s-a făcut o evaluare, în care cei doi s-au cunoscut în Academia de Poliţie sau în instituţie. Sunt şi situaţii în care au intrat pe acea uşă laterală, cum îmi place mie să spun, şi nepotul, şi nepoata", a declarat Traian Igaş.

Ministrul Internelor a subliniat însă că 95 la sută dintre cei care au picat la evaluare înainte de ultima restructurare erau angajaţi din surse externe şi că doar cinci la sută erau absolvenţii unei instituţii specializate de învăţământ.

De asemenea, ministrul Traian Igaş a precizat că în 2011 nu s-au mai făcut angajări din surse externe.

 

Băsescu: Au fost disponibilizaţi destui operativi în detrimentul rudelor şi pilelor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că procesul de reducere a numărului de salariaţilor bugetari va continua, România urmând să-şi fixeze acest număr la 1,1 milioane până la sfârşitul anului 2012.

Şeful statului a precizat, joi seară, la B1TV, că în cazul plecării celor 120.000 de salariaţi este vorba despre o "ieşire naturală", nu despre o hotărâre administrativă, el menţionând că mai trebuie făcute reduceri la Ministerul de Interne, însă Poliţia nu este vizată în mod special.

"Să nu credeţi că salariaţii din administraţia locală trăiesc din altceva decât tot din taxele fiecăruia dintre cetăţeni. Deci, operaţiunea de reducere a cheltuielilor cu personalul vizează şi administraţia locală şi administraţia centrală, dar a existat un singur moment de şoc în mai-iunie anul trecut. După aceea, lucrurile au fost reglementate prin ordonanţă de urgenţă, prin care la fiecare şapte salariaţi care pleacă din sectorul de stat, se poate angaja unul. Cea mai mare parte a celor care pleacă se duc în pensie sau îşi găsesc locuri mai bine plătite în sectorul privat. Acest lucru funcţionează de mai bine de un an, de când nu s-a bruscat, practic, nici o instituţie în afară de Ministerul de Interne, care se pare că a fost bruscat şi prost, că au fost disponibilizaţi destui operativi în detrimentul rudelor şi pilelor", a spus Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

El a explicat că nimeni nu vizează o bruscare, o scoatere artificială din sectorul de stat a unui număr de 120.000 de salariaţi. "Dar dacă urmăriţi evoluţia numărului de salariaţi în fiecare lună, veţi vedea că pe acest principiu, al neînlocuirii celor care pleacă din sistemul de stat la pensie sau îşi găsesc alt loc de muncă decât în raportul de şapte plecaţi la unu, practic, se face o reducere în mod natural", a adaugă preşedintele.

Traian Băsescu a completat că nu se va face înlocuirea 100% a celor care pleacă. "Deci nu discutăm de ieşirea unui val de 120.000 de salariaţi - asta vreau să înţelegeţi - printr-o hotărâre administrativă, ci o ieşire naturală. Unde mai trebuie făcute reduceri administrative se pare că este în zona Ministerului de Interne şi, atenţie, nu vizează nimeni Poliţia în mod special", a spus Băsescu.

El a adăugat că nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat.

"Aici este ISU cu foarte mulţi, cu toate rudele lor care nu au fost niciodată la o descarcerare, dar sunt soţii, fraţi, surori, angajaţi pe la toate instituţiile astea, e Jandarmeria, este aparatul logistic, care e foarte puternic dezvoltat la instituţiile astea. Gândiţi-vă că fiecare inspectorat judeţean are la Poliţie logistica lui, la Jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui, ori astea sunt lucruri strigătoare la cer. Nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat. Despre asta-i vorba. Iar mesajul principal este să nu se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local sau în deconcentrate, acum, în an electoral", a spus preşedintele.

El a mai spus că va discuta în CSAT cu ministru Internelor despre reforma de la acest minister.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Sunt persoane în MAI cu foarte multe rude; sunt situaţii în care s-a intrat pe uşa laterală.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Sunt persoane în MAI cu foarte multe rude; sunt situaţii în care s-a intrat pe uşa laterală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei