Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2011 - Anul XVI, nr. 279 (4877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI trimite 25 de poliţişti în Franţa, de sărbători, pentru a merge în misiuni cu ofiţerii francezi

O echipă de 25 de poliţişti români participă, începând din 26 noiembrie, pe perioada sărbătorilor de iarnă, la misiuni în Franţa pentru combaterea faptelor antisociale, informează, joi, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Cei 25 de poliţişti participă, în perioada 26 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012, la misiuni pe teritoriul Franţei şi acordă sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze pentru instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români.

Poliţiştii care vor pleca în Franţa au participat, joi, la o şedinţă de pregătire, fiind instruiţi de reprezentanţi ai conducerii Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, precum şi ai Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei Franţei la Bucureşti.

"Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată, au experienţă în domeniul activităţii poliţieneşti de prevenire şi combatere a criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii franceze. Pentru a participa la această misiune, cei patru agenţi şi 21 de ofiţeri de poliţie au parcurs un proces de selecţie, care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde profesioniste a activităţilor specifice muncii de poliţie", se arată într-un comunicatul al MAI.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a subliniat, cu prilejul şedinţei de instructaj, bunele rezultate obţinute de poliţiştii români aflaţi deja în Franţa în soluţionarea cu operativitate a unor cazuri.

El le-a solicitat poliţiştilor "profesionalism şi fermitate în executarea misiunilor pe teritoriu francez".

În 19 octombrie, miniştrii de Interne român şi francez au analizat posibilitatea suplimentării dispozitivului comun de poliţişti care acţionează la Paris pe perioada sărbătorilor de iarnă, discutând inclusiv despre intensificarea cooperării combaterii traficului de fiinţe umane, în special cu minori.

Ambasadorul Franţei, Henri Paul, declara atunci că Guvernul român a propus părţii franceze să trimită, de Crăciun, un contingent de 40 de poliţişti pentru "a contracara micile furturi şi cerşetoria".

"Guvernul român a propus să trimită de Crăciun un contingent de 40 de poliţişti la Paris, mai ales pentru că este o perioadă în care micile furturi sunt foarte uşor de făcut", a spus atunci diplomatul.

Henri Paul a precizat că infracţiunile comise de români în Franţa s-au triplat în perioada 2008-2010. Ambasadorul a mai afirmat că în Franţa există "o anumită delincvenţă care deranjează şi care este în creştere". El a subliniat că, în acest sens, nu numai Franţa este "victimă" şi nu numai aceasta se plânge de acest fenomen.

"Problemele există şi trebuie să fie tratate. Noi le tratăm la nivelul relaţiilor cu Guvernul român", a subliniat acesta, adăugând că ministrul de Interne francez a venit în România, ocazie cu care s-a convenit asupra unui plan de cooperare la nivelul poliţiei şi al sistemului judiciar.

Potrivit afirmaţiilor sale, România şi Franţa sunt pe calea cea bună în ceea ce priveşte reprimarea acestei forme speciale de delincvenţă, existând o colaborare la nivelul poliţiei, al magistraţilor şi al investigatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI trimite 25 de poliţişti în Franţa, de sărbători, pentru a merge în misiuni cu ofiţerii francezi.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI trimite 25 de poliţişti în Franţa, de sărbători, pentru a merge în misiuni cu ofiţerii francezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei