Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2011 - Anul XVI, nr. 269 (4867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Franks: Mergând pe străzile Bucureştiului, am sentimentul că hopul a fost trecut

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, spune că observă, comparând cu un an sau doi în urmă, o ameliorare a activităţii economice în România şi are sentimentul că "hopul" a fost trecut.

"Mergând pe străzile Bucureştiului şi făcând comparaţia cu un an, doi în urmă, observ o ameliorare a activităţii economice. În loc să văd magazine care se închid, văd magazine care se deschid. Cred că există sentimentul că am trecut hopul", a spus Franks la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

"Am călătorit în alte părţi ale ţării şi aş vrea să fac mai mult pentru ele, deoarece condiţiile diferă foarte mult de la o regiune la alta", a continuat Franks.

Vorbind despre situaţia sa, oficialul FMI a spus că este mulţumit cu viaţa pe care o duce, are "un salariu adecvat" la FMI, dar nu acordă o foarte mare atenţie aspectelor care ţin de modă.

"În cazul meu, primesc un salariu adecvat de la FMI, duc o viaţă destul de bună, aşa că n-am pretenţii de mai mult. (…) Mărturisesc că nu sunt expert în domeniul modei şi nu mă uit mai deloc la cât de scump este costumul cuiva sau la ce fel de ceas poartă. Nici nu observ lucrurile acestea într-o întâlnire cu autorităţile, sunt atent numai la chestiunile economice pe care le discutăm", a afirmat Franks.

El a arătat că poziţia de angajat al FMI îi oferă oportunitatea să să cunoască ţări diferite şi culturi diferite.

Referindu-se la evoluţia economiei româneşti în 2012, Franks a afirmat că estimarea de creştere de 2% s-ar putea să nu fie atinsă dacă se va agrava criza europeană sau dacă vor mai apărea alte şocuri negative.

"Există totuşi riscuri. Dacă se agravează criza europeană sau dacă apar alte şocuri negative, cifra poate scădea", a mai spus oficialul FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franks: Mergând pe străzile Bucureştiului, am sentimentul că hopul a fost trecut.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franks: Mergând pe străzile Bucureştiului, am sentimentul că hopul a fost trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei