Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UNICEF:În 31 de maternităţi "Prietene ale Copilului" mamele sunt informate despre efectele alăptării

Alte nouă maternităţi au fost certificate, în ultimii doi ani, ca "Spital Prieten al Copilului" (SPC), în prezent fiind active 40 de maternităţi, dintre care 31 sunt certificate ca SPC, aici mamele fiind informate despre efectele pozitive ale alăptării, anunţă reprezentanţii UNICEF România.

Pe lângă cele 31 de unităţi certificate ca "Spital Prieten al Copilului", o maternitate a primit Certificat de Angajament, ceea ce înseamnă că îndeplineşte cel puţin şapte din cele zece criterii, şi opt se află în diferite stadii de implementare a celor zece paşi.

În toate aceste maternităţi se nasc aproape 40 la sută dintre copiii din România, ceea ce înseamnă aproape 80.000 de nou-născuţi, se arată într-un comunicat de ieri al UNICEF România.

"Toate studiile arată că mamele care sunt informate în maternitate despre efectele pozitive ale alăptării au mai multă încredere în abilitatea lor de a alăpta şi chiar alăptează pentru mai mult timp. Cercetările arată că alăptarea aduce beneficii atât mamelor cât şi copiilor. În acelaşi timp, reprezintă o importantă sursă de economii pentru sistemul de sănătate şi pentru angajatori. Studiile au demonstrat că un copil alăptat are riscuri mai scăzute de a face o infecţie acută, de a instala sindromul de moarte subită sau boli cronice cum ar fi astmul, diabetul sau obezitatea", potrivit sursei citate.

În SPC, procentul copiilor la care a început alăptarea în prima jumătate de oră de viaţă este de trei ori mai mare decât în cazul celorlalte spitale. Deşi există această diferenţă încurajatoare, totuşi proporţia copiilor alăptaţi în prima jumătate de oră, chiar şi în maternităţile SPC, este încă foarte mică, de 15 la sută, susţin reprezentanţii UNICEF România.

Peste 40 la sută dintre copii (41,4 la sută) sunt puşi la sân în primele patru ore de viaţă în SPC, faţă de numai 23 la sută în celelalte spitale.

Deşi durează câteva zile, perioada petrecută în maternitate are un rol esenţial în consolidarea alăptării şi sprijinirea mamei să continue alăptarea şi după ce iese din spital.

Desemnarea unei maternităţi ca "Spital Prieten al Copilului" presupune îndeplinirea unui set de 10 condiţii (cei zece paşi pentru o alăptare de succes) care reprezintă standarde internaţionale de îngrijire pentru mamă şi nou-născut. Ele nu presupun condiţii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, ci sunt doar reguli de îngrijire, a precizat UNICEF România.

"Pentru toate aceste motive cu toţii trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a creşte cunoştinţele, încrederea şi abilităţile profesioniştilor şi ale mamelor, iar cel mai bun loc pentru a începe este maternitatea. Proiectul de lege privind reglementarea activităţii de marketing a substituenţilor de lapte matern aflat în Parlament va sprijini eforturile de a îmbunătăţii starea nutriţională a copiilor", a declarat reprezentantul UNICEF România, Edmond McLoughney.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UNICEF:În 31 de maternităţi "Prietene ale Copilului" mamele sunt informate despre efectele alăptării.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UNICEF:În 31 de maternităţi "Prietene ale Copilului" mamele sunt informate despre efectele alăptării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei