Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 nov 2011 - Anul XVI, nr. 260 (4858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un lider sindical din educaţie spune că unii primari întârzie plata salariilor în învăţământ

Liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor Pro-Educaţia F.E.N. din Suceava, Traian Pădureţ, susţine că salariile angajaţilor din învăţământ întârzie din cauză că unii primari din judeţ amână organizarea şedinţelor de consilii locale pentru modificarea bugetelor locale, transmite corespondentul MEDIAFAX

Într-un comunicat de presă, Traian Pădureţ susţine că presiunile actualei puteri asupra angajaţilor din educaţie se fac pe toate fronturile, pentru a nu participa la proteste, pentru a li se întârzia plata drepturilor salariale sau prin şicanarea sindicatelor.

El arată că, după ce s-a soluţionat, în cadrul Subcomisiei de învăţământ din cadrul Comisiei de Dialog Social, modul în care se va asigura plata angajaţilor din educaţie din judeţ în ultimele două luni ale anului, unii primari, "din cei aparţinând partidelor de la guvernare", amână desfăşurarea şedinţelor de modificare a bugetelor locale pentru a întârzia plata salariilor angajaţilor din învăţământ, neţinând cont de ziua de salariu a angajaţilor.

"Pe lângă aceste mici şicane politice apar unele mai importante. Exemplul dat de primarii localităţilor Salcea şi Capu Câmpului, primari care s-au autopropus ca membri ai consiliilor de administraţie din unităţile şcolare. Chiar dacă li s-a adus la cunoştinţă că nu au dreptul să facă parte din consiliile de administraţie de mai mult timp, aceşti domni, ca cei mai mulţi domni de la putere, nu respectă legea", mai arată liderul UJS Pro Educaţia Suceava.

Traian Pădureţ spune că pentru ca sindicatele să mai aibă o grijă în plus şi "să simtă respiraţia rece a puterii în ceafă", guvernanţii, "prin slugile lor credincioase", au mai atacat o dată "mârşav" prin noul program de validare a fluxurilor financiare pentru cheltuielile personalului din învăţământul preuniversitar care nu mai permite reţinerea cotizaţiei sindicale.

"Prin MECTS au transmis în teritoriu un program, EDUSAL 1.12, privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal în învăţământul preuniversitar de stat, program care «din întâmplare» nu mai permite reţinerea cotizaţiei sindicale. Care ar fi urmările pe care le aşteaptă? Ţinând cont de faptul că acest program este folosit în fiecare unitate şcolară din ţară pentru calcularea salariilor, nu-i greu de imaginat", mai arată Traian Pădureţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un lider sindical din educaţie spune că unii primari întârzie plata salariilor în învăţământ.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un lider sindical din educaţie spune că unii primari întârzie plata salariilor în învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei