Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2011 - Anul XVI, nr. 258 (4856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

14 români au murit în urma unui accident rutier în Ungaria

Paisprezece persoane au murit, inclusiv trei copii, când un microbuz românesc a fost lovit frontal de un autotren, pe autostrada M43, în apropiere de Szeged, în sudul Ungariei, în noaptea de duminică spre luni.

Autotrenul, care transporta lemn din Arad către Germania, a derapat de pe banda sa de mers după o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus, a declarat pentru MTI un purtător de cuvânt al poliţiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursă din Valencia (Spania) spre Bucureşti, a precizat Szabolcs Szenti.

 

Majoritatea victimelor sunt din judeţul Giurgiu

Majoritatea românilor morţi în accidentul din Ungaria sunt din judeţul Giurgiu, dar şi din Piatra Neamţ şi din judeţele Gorj şi Argeş, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX Ioan Benze, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria.

Ioan Benze a spus că până în prezent au fost identificaţi 13 din cei 14 pasageri din microbuz morţi în accidentul din Ungaria, precizând că cei mai mulţi sunt din Clejani.

El a mai spus că doi dintre cei 14 decedaţi în accident sunt din judeţul Argeş, unul este din Piatra Neamţ şi un altul din judeţul Gorj.

În cazul românului care nu a fost deocamdată identificat, ataşatul de afaceri interne al Ministerului Administraţiei şi Internelor în Ungaria a spus că acesta a fost amprentat şi urmează ca poliţiştii din Timiş să facă demersuri pentru identificarea lui.

Paisprezece pasageri din microbuz au murit pe loc, iar altul este în stare critică. Şoferul autotrenului a fost de asemenea rănit. Ambii răniţi au fost transportaţi la un spital din Szeged.

Tirul implicat în accident este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia. Şoferul care a provocat accidentul se numeşte Ovidiu Munteanu şi lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav rănit în urma accidentului.

 

Şoferul TIR-ului, plasat în stare de arest

Şoferul român al TIR-ului care a provocat accidentul din sudul Ungariei a fost plasat în stare de arest, deşi rămâne internat, anunţă poliţia ungară, citată de MTI.

Poliţia din Csongrad a comunicat că şoferul TIR-ului, un român în vârstă de 31 de ani, a fost plasat în stare de arest, deşi rămâne în spital. Poliţia a iniţiat cercetarea penală a acestuia.

 

Poliţia Argeş: Microbuzul era înregistrat ca autoturism cu 8+1 locuri

Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria este înregistrat la Poliţia Argeş ca autoturism cu o capacitate de opt locuri, plus cel al şoferului, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

"Maşina implicată în accident este înregistrată la Poliţie ca autoturism cu o capacitate de opt locuri plus cel al şoferului. Este înmatriculată pe persoană fizică. Nu era necesară licenţă de transport pentru că pentru autoturisme nu este necesară o astfel de licenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Ioan Benţe, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria, declara că microbuzul implicat în accidentul din Ungaria avea 15 locuri plus cel al şoferului, urmând să fie făcută o expertiză pentru a se stabili dacă a fost adaptat pentru a transporta mai multe persoane.

Ataşatul de afaceri interne preciza că se va face o expertiză în acest caz, în prezent neputându-se da foarte multe informaţii referitoare la o eventuală adaptare a microbuzului pentru a transporta mai multe persoane decât capacitatea sa legală, întrucât este foarte deformat în urma accidentului.

"S-a deformat complet, nu se poate exprima o părere. Se va face o expertiză", a spus Benţe.

Microbuzul implicat în accident era condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din Piteşti. Acesta este, de altfel, şi proprietarul maşinii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 români au murit în urma unui accident rutier în Ungaria.
 Vizualizări articol: 1955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
14 români au murit în urma unui accident rutier în Ungaria5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ironia sorții trimis de
( 1 nov 2011, 12:02:08
Acest articol trebuia să fie în locul berbecului de la Fălticeni prins beat la volan.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei