Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 oct 2011 - Anul XVI, nr. 251 (4849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC: În 63% din grădiniţe copiii mănâncă brânză topită, personalul de la curăţenie serveşte şi masa

Mai mult de jumătate din grădiniţele cu program prelungit verificate în septembrie nu respectau normele de igienă şi de siguranţă, printre abaterile constatate fiind supraaglomerarea, meniul neindicat celor mici şi folosirea personalului de curăţenie la servirea mesei, potrivit unui raport ANPC.

În urma controalelor desfăşurate în septembrie au fost verificate 508 grădiniţe cu program prelungit, din care 63,5% nu respectau în totalitate prevederile actelor normative în ceea ce priveşte modul de asigurare a calităţii serviciilor prestate.

Astfel, au fost verificate aproximativ trei tone de alimente, constatându-se că peste 10% din acestea prezentau abateri de la prevederile legale în vigoare.

În urma neregulilor constatate, inspectorii ANPC au dispus oprirea de la utilizare a circa 280 kilograme de alimente şi au fost aplicate 323 sancţiuni contravenţionale dintre care 238 avertismente şi 85 amenzi contravenţionale, în valoare de 282.000 lei.

Astfel, inspectorii au constatat că părinţii nu erau informaţi cu privire la activităţile derulate în grădiniţă, dă din spaţiile de joacă lipseau panourile care să menţioneze administratorul spaţiului, avertismente, numerele de telefon ale Primăriei, Poliţiei, Pompieri, Salvare, ANPC.

Totodată, echipamentele de joacă pentru copii nu aveau ataşată plăcuţa cu informaţii lizibile, durabile şi vizibile referitoare la producător şi importator, precum şi informaţii referitoare la denumirea echipamentului, codul de identificare al echipamentului, seria echipamentului, anul de fabricaţie, limita de vârstă pentru utilizarea echipamentului, greutatea maximă admisă.

Alte nereguli constatate au vizat neasigurarea calităţii serviciilor de cazare, prin existaneţa de materiale de construcţii în spaţiul de joacă al copiilor, existenţa de prize electirce neprotejate, a unor canapele cu cusături desfăcute. Mobilierul degradat, vestiarele pentru copii parţial degradate şi grupuri sanitare subdimensionate şi fără colace de la vasele de toaletă, au fost alte aspecte negative găsite de inspectori.

Aceştia au mai remarcat neasigurarea cubajului de 8 m³ aer pentru un copil din cauza numărului mare de copii înscrişi, faptul că saltelele erau subdimensionate şi că lenjeria de pat se schimba la două săptămâni, fără să existe un contract încheiat cu spălătorii specializate.

Alte nereguli constatate au vizat neasigurarea calităţii serviciilor de alimentaţie a copiilor.

Personalul de îngrijire care participa la curăţirea grupurilor sanitare era folosit şi în activitatea de servire a mesei/debarasare a veselei, se arată în raport.

Totodată, din grădiniţe lipseau reţetele, nefiind respectată legislaţia privind alimentele recomandate celor mici, unora fiindu-le dată brânză topită, deşi este total contraindicată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC: În 63% din grădiniţe copiii mănâncă brânză topită, personalul de la curăţenie serveşte şi masa.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC: În 63% din grădiniţe copiii mănâncă brânză topită, personalul de la curăţenie serveşte şi masa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e la noi...... trimis de
(24 oct 2011, 14:03:20
si in scoli se intampla acelasi lucru.....dupa ce spala toaleta,femeia de serviciu serveste conul si laptele copiilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei