Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMFPS: Oficiali UE susţin ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru lucrătorii români

Reprezentanţi ai Parlamentului European care au participat ieri, la Bruxelles, la un seminar privind mobilitatea lucrătorilor în condiţii de criză, au transmis că sprijină necondiţionat ridicarea restricţiilor pentru lucrătorii români şi bulgari, informează Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a participat, ieri, la seminarul "Mobilitatea lucrătorilor pe piaţa internă în condiţii de criză: cu sau fără români şi bulgari?" organizat de către Parlamentul European la Bruxelles.

"Mesajul principal transmis de toţi participanţii a fost de sprijin necondiţionat pentru ridicarea restricţiilor de pe piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români şi bulgari pentru a se asigura respectarea deplină a principiilor şi libertăţilor Uniunii Europene. S-a subliniat importanţa respectării egalităţii de tratament pentru toţi cetăţenii europeni, pentru a evita situaţia în care unii dintre aceştia ar putea fi trataţi ca şi cetăţeni de «rangul 2» ai UE", se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Comisia s-a angajat să analizeze cu foarte mare atenţie toate datele justificative pe care statele membre care vor decide să prelungească restricţiile pe piaţa muncii le vor transmite până la sfârşitul acestui an.

Ministrul Sulfina Barbu a evidenţiat efectul pozitiv al mobilităţii lucrătorilor din noile state membre asupra PIB-ului global şi efectele moderate avute asupra PIB-ului pe cap de locuitor, precum şi un impact minor al mobilităţii forţei de muncă de după extindere asupra salariilor şi a ocupării lucrătorilor locali.

Sulfina Barbu a precizat că restricţiile existente nu vor limita mobilitatea semnificativ, ci vor crea mai degrabă piedici birocratice pe canalele fluxurilor de mobilitate şi vor contribui la o creştere a incidenţei muncii la negru.

Demnitarul român a făcut apel la toate statele membre să asigure aceleaşi drepturi tuturor cetăţenilor europeni, indiferent de data la care statul lor de origine a aderat la Uniunea Europeană.

La seminar au participat Joseph Daul, preşedintele grupului PPE din PE, Eva Torok, adjunctul şefului de cabinet al comisarului Laszo Andor, comisar pentru ocupare, afaceri sociale şi incluziune, Totyu Mladenov, ministrul muncii şi afacerilor sociale din Bulgaria, Jurgen Tiedje, şef de unitate în cadrul DG MARKT, Miguel Fonda Ştefănescu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Române din Spania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPS: Oficiali UE susţin ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru lucrătorii români.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMFPS: Oficiali UE susţin ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru lucrătorii români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei