Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asistentele care îngrijesc cazuri de cancer, pregătite suplimentar, pacienţii informaţi mai mult

Asistentele medicale care îngrijesc cazuri de cancer vor fi pregătite suplimentar, inclusiv pentru a încuraja populaţia de etnie romă să meargă la control, iar pacienţii vor fi informaţi cu privire la această boală, printr-un program în care Fundaţia Bristol-Myers Squibb va dona 900.000 de dolari.

"Donaţiile sunt destinate îmbunătăţirii cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei si îngrijirii acestuia, prin dezvoltarea capacităţilor de îngrijire a asistentelor medicale specializate şi prin construirea unor parteneriate comunitate-asistente medicale în Ungaria, Polonia, România şi Rusia. Aceste donaţii sunt urmarea cererii de propuneri emise în cadrul programului Bridging Cancer Care 2011, program ce vine în sprijinul eforturilor fundaţiei de a reduce decalajele din domeniul îngrijirii cancerului existente în Europa Centrala şi de Est", arată un comunicat al fundaţiei.

Granturile sunt destinate Fundaţiei Hospice Ungaria care va implica asistente medicale cu specializare generală în efortul de a încuraja populaţia de origine romă să participe la screening-ul cancerului cervical, mamar şi de prostată şi să se adreseze serviciilor de îngrijire oncologică când este necesar.

De o donaţie similară beneficiază Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Dezvoltare Profesională care va adapta şi implementa în România modelul american Oncology Nurse Navigator.

Proiectul Speranţa Polonia va primi fonduri pentru o oferi cursuri comunităţii de asistente şi echipelor de îngrijire primară de sănătate, pentru a îmbunătăţi diagnosticarea precoce a cancerului la copii, iar Societatea Română de Cancer pentru a oferi cursuri asistentelor medicale în legătură cu modul în care să facă cunoscute în comunităţile lor informaţii despre profilaxia, diagnosticul precoce, ghidurile de tratament şi monitorizarea ulterioară a cancerului de stomac, de colon şi a melanomului.

Totodată, Universitatea din Washington va forma un parteneriat cu Universitatea Medicală de Stat Bashkir din Rusia pentru a oferi cursuri asistentelor medicale despre practicile oncologiei bazate pe evidenţe.

În plus, Serviciile Mondiale La Crosse vor îmbunătăţi cunoştintele asistentelor şi vor extinde scopul practicii medicale în clinicile de medicină generală din Rusia.

"Asistentele medicale sunt parte integrată a sistemului de îngrijiri de sănătate şi au un potenţial ridicat pentru a influenţa semnificativ evoluţia pacientului. Prin cererea de propuneri din cadrul programului Bridging Cancer Care 2011, am căutat soluţii inovatoare care să crească gradul de participare al asistentelor medicale în educarea pacientului şi să ajute la reducerea decalajelor existente în evoluţia pacienţilor cu cancer din Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Rusia. Proiectele pe care le-am selectat vor îmbunătăţi educaţia şi cunoştinţele asistentelor medicale şi ale pacienţilor şi în cele din urmă vor creşte rolul pe care asistentele îl au în reducerea efectelor cancerului şi în controlul bolii", a spus John Damonti, preşedinte al Fundaţiei Bristol-Myers Squibb.

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în Europa şi rămâne o problemă semnificativă de sănătate.

În prezent, în Europa sunt trei milioane de cazuri noi de cancer şi 1,7 milioane de decese determinate de cancer în această regiune. Totuşi, ţările din Europa Centrală şi de Est au rata incidenţei şi mortalitatităţii prin cancer mai mari decât cele 15 ţări din Uniunea Europeană.

Lipsa de educaţie a populaţiei, lipsa profilaxiei şi a eforturilor de screening, precum şi resursele limitate ale sistemelor de sănătate sunt factori care contribuie la această diferenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistentele care îngrijesc cazuri de cancer, pregătite suplimentar, pacienţii informaţi mai mult.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asistentele care îngrijesc cazuri de cancer, pregătite suplimentar, pacienţii informaţi mai mult0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei