Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerele Muncii din România şi Bulgaria vor colabora în domeniile muncii şi afacerilor sociale

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale va colabora pe probleme care ţin de piaţa muncii şi afaceri sociale cu Ministerul Muncii şi Politicii Sociale din Bulgaria, în acest sens miniştrii de resort semnând, miercuri, o declaraţie comună şi un Program comun de lucru bianual.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, s-a întâlnit cu omologul bulgar, Totyu Mladenov, pentru a analiza dialogul social la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii, sistemul de protecţie a copilului, integrarea romilor, munca la negru şi pregătirea pentru exerciţiul financiar 2014-2020.

Cei doi demnitari au discutat şi despre flexibilizarea pieţei muncii în ţările care încă menţin restricţii pentru români şi bulgari, Sulfina Barbu subliniind că la Bruxelles trebuie să se militeze pentru respectarea dreptului la libera circulaţie.

"Muncitorii din România şi Bulgaria au acest drept şi trebuie să le fie respectat. La nivel european, trebuie să se înţeleagă această distincţie dintre mobilitate şi migraţie. Migraţia trebuie privită în raport cu cetăţenii din statele terţe", a spus Sulfina Barbu.

Ministrul Totyu Mladenov a anunţat că va merge la sfârşitul acestei luni la Bruxelles şi va prezenta aceste teze în faţa comisarului european pentru ocupare, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor.

Cei doi miniştri au căutat soluţii şi pentru minorităţile de romi din cele două state, în contextul ultimelor evoluţii din Europa, stabilind că vor concentra resursele pentru scoaterea acestor oameni din zonele de risc.

În acelaşi timp, ministrul Sulfina Barbu a propus verificări şi echipe mixte ale inspectorilor de muncă pentru identificarea persoanelor care muncesc ilegal.

Sulfina Barbu şi Totyu Mladenov au discutat şi strategia pentru formarea organizaţiilor patronale şi a întreprinderilor mici şi mijlocii pe domenii de activitate şi la nivel teritorial, precum şi dezvoltarea de parteneriate în dialogul social angajatori-angajaţi (sindicate-patronate).

La finalul întâlnirii, cei doi miniştri au semnat o declaraţie comună care subliniază angajamentul pentru cooperare, dar şi un Program comun de lucru bianual româno-bulgar în domeniul muncii şi afacerilor sociale, în cadrul oferit de Protocolul de cooperare dintre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Muncii şi Politicii Sociale din Bulgaria, semnat la Geneva la 11 iunie 2003.

Guvernul României şi cel al Bulgariei s-au reunit, miercuri, la Bucureşti, în prima şedinţă comună a celor două cabinete, pentru a discuta atât proiecte comune în energie, transporturi, agricultură, educaţie, mediu şi cultură, dar şi teme europene precum aderarea celor două state la Spaţiul Schengen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerele Muncii din România şi Bulgaria vor colabora în domeniile muncii şi afacerilor sociale.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerele Muncii din România şi Bulgaria vor colabora în domeniile muncii şi afacerilor sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei