Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2011 - Anul XVI, nr. 241 (4839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE menţine interdicţia privind publicitatea pentru medicamentele eliberate numai pe bază de reţetă

Comisia Europeană menţine interdicţia privind publicitatea pentru medicamentele eliberate doar pe bază de reţetă, informaţiile despre acestea putând fi furnizate numai prin site-uri înregistrate oficial sau prin anumite canale de comunicare, nu şi în mass-media tipărite de interes general.

Comisia Europeană a adoptat propuneri revizuite care clarifică informaţiile pe care industria de profil le poate pune la dispoziţia publicului cu privire la medicamentele eliberate numai pe bază de prescripţie medicală.

CE arată, marţi, într-un comunicat de presă, că pacienții sunt din ce în ce mai interesaţi să afle mai multe despre medicamentele pe care le folosesc şi doresc să aibă un cuvânt mai greu de spus cu privire la modul în care sunt trataţi. În acelaşi timp, pacienţii se confruntă cu un volum tot mai mare de informaţii din diferite surse şi adesea este dificil pentru ei să identifice informaţii fiabile despre medicamente. Totodată, utilizarea tot mai mare a internetului în ultimii ani face ca necesitatea de a dispune de informații clare să fie şi mai importantă. Informaţiile disponibile online cu privire la medicamente trebuie să fie precise şi fiabile.

În propunerile sale revizuite, Comisia modifică propunerile sale iniţiale din 2008 şi răspunde cererilor formulate de Parlamentul European. Astfel, propunerile menţin interdicţia actuală cu privire la publicitatea pentru medicamentele eliberate numai pe bază de prescripţie medicală. Propunerile de revizurire a documentului prevăd că vor fi permise numai anumite informaţii despre medicamentele care se eliberează doar pe bază de prescripţie medicală. De exemplu, informaţiile de pe etichetă şi din prospectul aflat în ambalaj, informaţiile privind preţurile şi studiile clinice sau cele privind instrucţiunile de utilizare.

De asemenea, informaţiile cu privire la aceste medicamente vor fi permise doar dacă sunt furnizate prin intermediul unor canale de comunicare limitate. De exemplu, informaţii în site-uri de internet înregistrate oficial sau informaţii tipărite disponibile doar la cererea membrilor publicului. CE atenţionează că publicarea în mass-media tipărite de interes general nu va fi permisă.

În plus, documentul prevede că informaţiile trebuie să îndeplinească criterii de calitate recunoscute. De exemplu, informaţiile trebuie să fie inteligibile, nepărtinitoare, să răspundă nevoilor şi aşteptărilor pacienţilor, să fie bazate pe dovezi, corecte şi să nu inducă în eroare.

"Ca principiu general, informaţiile care nu au fost autorizate anterior trebuie să fie verificate de către autorităţile competente înainte de a fi difuzate. Revizuirea acestor propuneri a fost, de asemenea, un moment oportun pentru a consolida sistemul actual de monitorizare a siguranţei medicamentelor (cunoscut sub numele de sistem de farmacovigilenţă) în Uniunea Europeană", a precizat sursa citată.

Comisarul european pentru sănătate şi consumatori, John Dalli, a declarat că propunerile revizuite plasează drepturile, interesele şi siguranţa pacienţilor pe primul plan.

"Ele obligă industria de profil să pună la dispoziţia pacienţilor anumite informaţii esenţiale şi stabilesc reguli clare pentru informaţiile suplimentare puse la dispoziţie în mod voluntar referitoare la medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală. În plus, ele întăresc şi mai mult controlul asupra medicamentelor autorizate", a spus John Dalli.

Propunerile revizuite vor fi dezbătute de Parlamentul European şi de Consiliul de Miniştri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE menţine interdicţia privind publicitatea pentru medicamentele eliberate numai pe bază de reţetă.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE menţine interdicţia privind publicitatea pentru medicamentele eliberate numai pe bază de reţetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei