Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De anul viitor, ar putea fi folosite trei vouchere în programul Rabla pentru tractoare

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează ca de anul viitor să introducă posibilitatea folosirii a trei vouchere în programul Rabla pentru tractoare, într-un mod similar celui pentru autoturisme.

Borbely a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută după o întâlnire, la Târgu Mureş, cu reprezentanţii Asociaţiei Agricultorilor Maghiari din judeţul Mureş, că studiază posibilitatea folosirii a trei vouchere în programul Rabla pentru tractoare, într-un mod similar celui pentru autoturisme.

"Noi dorim ca anul viitor - trebuie să discut cu colegii - să introducem acea posibilitate, cum e la Rabla pentru maşini, şi o spun în premieră, ca să se cupleze trei vouchere dacă cineva predă trei tractoare vechi. Sau, dacă cineva care predă un tractor vechi nu are bani să cumpere un tractor nou, poate să vândă (voucherul) altcuiva, care foloseşte două-trei vouchere şi atunci nu mai e 17.000 de lei, ci de trei ori 17.000 de lei, adică aproape preţul unui tractor mic, de 65.000 de lei. (…) Până acum sunt şapte documentaţii depuse, dar nu am eliberat niciun voucher pentru că suntem în verificări. Dar sigur că anul viitor vor fi mult mai multe, pentru că anul viitor cuplăm voucherele", a spus Borbely.

Ministrul a arătat că programul este popular întrucât a fost iniţiat anul trecut, chiar dacă a trebuit să aştepte un răspuns de la UE - dacă este vorba de un ajutor de stat sau nu - pentru a reporni programul.

"Programul Rabla pentru tractoare, care îi interesează foarte mult pe agricultori, a pornit în 12 septembrie, deocamdată trebuie să întrerupem la sfârşitul lunii noiembrie programul, pentru că e vorba de bugetul pe anul acesta, dar din 15 ianuarie îl repornim. Ce înseamnă asta? Cine are nu numai tractor, ci şi alte mijloace autopropulsate - de exemplu, combine - poate să le predea şi primeşte un tichet valoric de 17.000 de lei", a explicat Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De anul viitor, ar putea fi folosite trei vouchere în programul Rabla pentru tractoare.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De anul viitor, ar putea fi folosite trei vouchere în programul Rabla pentru tractoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei