Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely:Şi proprietarii de păduri ar putea depune proiecte la finanţare prin Programul de împăduriri

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, că intenţionează să modifice ghidul referitor la programul de împăduriri finanţat din Fondul de Mediu astfel încât să poată depune proiecte spre finanţare şi proprietarii de păduri, în asociere cu autorităţile locale.

Ministrul Mediului a declarat, după o întâlnire la Târgu Mureş cu reprezentanţii Asociaţiei Agricultorilor Maghiari din judeţul Mureş, că a discutat cu aceştia despre posibilităţile de a ajuta proprietarii de păduri să intre în programul finanţat din Fondul de Mediu, având în vedere că în prezent doar autorităţile publice locale pot depune proiecte pentru împădurirea terenurilor degradate., transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi încercăm să modificăm ghidul şi să fie posibilă o anumită asociere între autorităţile publice locale şi cei care deţin terenuri, păduri, pentru că s-a ridicat această problemă - că «eu sunt proprietar de păduri şi nu pot să accesez acest Fond de Mediu». Deci probabil că vom schimba ghidul, pentru ca nu numai autorităţile publice locale să acceadă", a arătat Borbely.

El a adăugat că 2011 este Anul Internaţional al Pădurii, iar la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite o temă cu care sunt toate ţările sunt de acord se referă la faptul că în perioada următoare trebuie să se aloce mult mai mulţi bani pentru păduri şi pentru împădurire.

Ministrul a precizat că prin programul finanţat din Fondul de Mediu s-au alocat deja de şase ori mai mulţi bani faţă de anul 2009, adică 180 de milioane de lei pentru autorităţile publice locale, iar un program similar se derulează prin Ministerul Agriculturii, prin PNDR.

"A pornit programul care înseamnă că orice proprietar de pământ, dacă nu foloseşte acel pământ pentru alte culturi, poate să acceadă la programul Ministerului Agriculturii şi poate să primească un sprijin pentru fiecare hectar de teren împădurit şi un sprijin pe cinci, respectiv 15 ani, pentru a îngriji acea pădure şi pentru că a pierdut un teren agricol. Deci este un program extrem de folositor şi sunt 200 de milioane de euro pentru această problematică", a conchis el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely:Şi proprietarii de păduri ar putea depune proiecte la finanţare prin Programul de împăduriri.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely:Şi proprietarii de păduri ar putea depune proiecte la finanţare prin Programul de împăduriri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei