Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2011 - Anul XVI, nr. 232 (4830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Când România va fi o ţară unde să primeze excelenţa toţi românii vor dori să trăiască aici

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, se declară convins că atunci când România va fi o ţară în care să primeze excelenţa toţi românii vor dori să trăiască aici, adăugând că iniţiative de genul intrării la facultate fără promovarea bacalaureatului sunt semnale greşite pentru excelenţa românească.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că românii vor dori să trăiască în ţara lor atunci când România va fi "aşezată corect" şi va prima excelenţa.

"Când România va fi aşezată corect, când va fi o ţară în care să primeze excelenţa şi fiecare îşi va putea manifesta expertiza, sunt convins că toţii românii vor dori să trăiască în România", a spus ministrul Daniel Funeriu.

El a precizat că iniţiative precum cea a senatorului PSD Ecaterina Andronescu de a permite unora dintre elevii care nu au trecut examenul de bacalaureat să se înscrie la universitate transmit semnale greşite pentru excelenţa românească.

Funeriu a mai spus că ar fi nedemn să nu fie apreciaţi românii de calitate care lucrează în străinătate, el adăugând că "prin ei România creşte".

La rândul său, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, Vasile Astărăstoae, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că exodul medicilor nu poate fi oprit prin măsuri administrative întrucât există dreptul la libera circulaţie.

"Putem discuta de ce ne pleacă medicii, dar nu putem rezolva nimic prin măsuri administrative. Oricine e liber. Există şi o directivă europeană în privinţa liberei circulaţii", a spus rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, participă, vineri, la UMF Iaşi, la workshop-ul "Cooperarea pedagogică şi ştiinţifică franco-română în domeniul medicinei", la care sunt prezenţi rectorii mai multor universităţi de medicină din ţară.

La manifestare este prezent şi preşedintele Consiliului Ordinului Medicilor din Franţa, Michel Legmann.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Când România va fi o ţară unde să primeze excelenţa toţi românii vor dori să trăiască aici.
 Vizualizări articol: 305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Când România va fi o ţară unde să primeze excelenţa toţi românii vor dori să trăiască aici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Grohaituri PD-Liste trimis de
( 1 oct 2011, 19:45:40
Nu avem nevoie de teoreticieni, am ajuns in situatia data datorita politicilor basesciene si a incompetentilor care-l secondeaza. Sunteti imputerniciti sa rezolvati probleme si nu sa va justificati prin fel de fel de tertipuri. Un mare filozof roman, Ardei Umplut, la "radio Moscova" spunea "daca in fruntea obstii se afla un comunist, atunci toti sunt fara griji" iar acuma grohaie ca "daca in fruntea tarii se afla niste bombalai, atunci musai si restul sunt la fel". Mai putin dumnealui, tovarasul Cristoiu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei