Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Partea goală a paharului-nu s-a luat decizia pe Schengen, cea plină-nu s-a luat una negativă

Premierul Emil Boc a declarat, în legătură cu amânarea deciziei privind aderarea României la Schengen, că partea goală a paharului este că nu s-a luat decizia, dar partea plină e că nu s-a luat o decizie negativă.

"Partea goală a paharului este că nu s-a luat decizia astăzi, iar jumătatea plină e că nu s-a luat o decizie negativă. Cu alte cuvinte, rămânem în joc", a afirmat Emil Boc, după participarea la reuniunea PPE.

El a spus că România îndeplineşte din punct de vedere tehnic toate condiţiile şi că nu mai există nici un obstacol în privinţa aderării la Schengen şi că singura discuţie este de natură politică.

"Vom cere şi am cerut întotdeauna să nu se schimbe regulile în timpul jocului, aceleaşi criterii care au stat la baza aderării la Schengen a altor ţări să stea şi la aderarea României. Atât cerem şi nimic mai mult. UE trebuie să rămână constantă şi consecventă şi vom intensifica eforturile diplomatice pentru ca la Consiliul European din octombrie să avem un rezultat favorabil", a mai adăugat Emil Boc.

El a arătat că ţara noastră este pregătită din punct de vedere tehnic să asigure graniţa UE şi speră să se întrunească condiţiile pentru a nu rămâne "prizonieri unor decizii politice interne ale unor ţări europene care pot bloca această decizie".

Preşedinţia poloneză a UE a anunţat că două state au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind Schengen, arătând că România şi Bulgaria au primit promisiunea, la data aderării la UE, că dacă îndeplinesc condiţiile necesare vor fi admise în Schengen, însă "promisiunea a fost încălcată".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Partea goală a paharului-nu s-a luat decizia pe Schengen, cea plină-nu s-a luat una negativă.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Partea goală a paharului-nu s-a luat decizia pe Schengen, cea plină-nu s-a luat una negativă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei