Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Educaţiei vrea să construiască 210 grădiniţe cu program normal

Ministerul Educaţiei vrea să construiască 210 grădiniţe cu program normal, investiţii care să fie realizate în cadrul proiectului "Reforma educaţiei timpurii în România" în baza unui împrumut financiar acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Documentaţia tehnico-economică prezentată în acest sens propune construirea a 210 grădiniţe noi cu două săli de grupă, cu program normal, cu funcţiunile cerute de normele educaţionale în vigoare (săli de grupă, vestiar, izolator, grup sanitar interior, spaţii auxiliare pentru personal şi depozitare, instalaţii de apă curentă, încălzire centrală), potrivit proiectului de hotărâre postat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Construcţiile vor avea doar parter, structură din zidărie portantă, acoperiş tip şarpantă din lemn cu învelitoare din tablă şi termoizolaţie pe exterior, potrivit specificaţiilor tehnice. În incintă vor fi spaţii de joacă, spaţii verzi, căi de acces pietonale şi auto, inclusiv dotări pentru persoane cu dizabilităţi (rampe şi grup sanitar).

Investiţiile vor fi realizate în cadrul proiectului "Reforma educaţiei timpurii în România", în scopul îmbunătăţirii calităţii infrastructurii sistemului, conform standardelor educaţionale internaţionale. Proiectul pentru reforma educaţiei timpurii în România se adresează copiilor de la 3 la 6/7 ani prin reabilitarea şi dezvoltarea unităţilor de educaţie.

Totodată, proiectul vizează îmbunătăţirea infrastructurii celor mai defavorizate grădiniţe, astfel încât acestea să ajungă la un standard minim de funcţionare precum şi asigurarea spaţiilor necesare unităţilor care au avut de suferit de pe urma procesului de retrocedare a imobilelor naţionalizate. În cadrul proiectului sunt finanţate reabilitarea şi dotarea cu mobilier a grădiniţelor defavorizate precum şi construcţia şi utilarea unor grădiniţe noi în anumite locaţii.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din împrumutul acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit HG 1454 din 28 noiembrie 2007 pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la 12 iulie 2007 la Bucureşti şi la 26 iulie 2007 la Paris.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei vrea să construiască 210 grădiniţe cu program normal.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educaţiei vrea să construiască 210 grădiniţe cu program normal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei