Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul de pontaj al elevilor şi profesorilor trebuie introdus până în semestrul al doilea

Secretarul de stat în MECTS Oana Badea a declarat, joi, la Alba Iulia, că liceele şi colegiile tehnice au la dispoziţie primul semestru al anului şcolar pentru a introduce sistemul prin care elevii şi profesorii vor ponta intrarea şi ieşirea din şcoală.

Potrivit secretarului de stat, sistemul de pontaj pentru reducerea absenteismului şcolar a fost aplicat "cu succes" la Colegiul "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Badea a afirmat că sistemul costă aproximativ 1.500 de lei, sumă care ar putea fi considerată "derizorie" în condiţiile obiectivului major, respectiv reducerea absenţelor.

Potrivit sursei citate, sistemul de pontaj va fi pus la dispoziţia directorilor unităţilor de învăţământ care vor avea termen până în al doilea semestru să-l monteze în şcoli.

"Foaia de parcurs stabileşte ca obiectiv liceele şi şcolile profesionale. Să ne înţelegem foarte clar, nu spun unei şcoli generale dacă vrea să facă un astfel de sistem să nu-l facă, dar am stabilit ca obiectiv pentru anul şcolar 2011 - 2012 locul în care se întâmplă să fie cele mai multe absenţe, locul care poate să producă un rezultat prost la examenul de bacalaureat pentru că se absentează mult. Deci prioritate sunt liceele şi şcolile profesionale, respectiv colegiile tehnice şi învăţământul profesional şi, atenţie, semestrul întâi este perioada pe care le-o dăm la dispoziţie să găsească resursa şi să poată realiza implementarea sistemului. Nu le-am spus peste noapte: trebuie să aveţi acest sistem", a spus Oana Badea.

 

Sistemul "este obligatoriu pentru licee şi pentru colegiile tehnice"

Întrebată care unităţi de învăţământ vor fi obligate să monteze sisteme de pontaj, Badea a răspuns că sistemul "este obligatoriu pentru licee şi pentru colegiile tehnice".

Secretarul de stat în MECTS a adăugat că sistemul vizează şi siguranţa elevului, deoarece părintele nu află decât foarte târziu că i-a lipsit copilul de la şcoală, însă prin introducerea sistemului de pontaj informaţia îi ajunge în timp real.

"30 de milioane de absenţe la nivel naţional făcute în semestrul întâi, anul trecut? Am încercat să şochez opinia publică calculând în ani. 3.547 de ani de absenţe. Pentru Dumnezeu, în timpul acela s-a făcut materie la şcoală, copiii aceia nu au parcurs materia. Ce aşteptare să ai de la ei la examen?", a conchis Oana Badea.

 

Fiecare unitate de învăţământ va avea propriul sistem de pontaj

Elevii şi profesorii vor avea din anul şcolar 2011-2012 legitimaţii cu care vor ponta intrarea şi ieşirea din şcoală, toate absenţele acestora fiind raportate lunar la Ministerul Educaţiei, anunţa, duminică, secretarul de stat Oana Badea.

"Fiecare unitate de învăţământ va avea propriul sistem de pontaj. Elevii vor avea legitimaţii cu care vor ponta la intrarea şi la ieşirea din şcoală. La fel şi profesorii. Ministerul nu se ocupă de aceste legitimaţii", spunea secretarul de stat Oana Badea.

Măsura face parte din strategia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) de reducere a absenteismului începând din anul şcolar 2011-2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul de pontaj al elevilor şi profesorilor trebuie introdus până în semestrul al doilea.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul de pontaj al elevilor şi profesorilor trebuie introdus până în semestrul al doilea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei