Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie antipiraterie software, lansată de Poliţia Română

Poliţia Română a lansat, ieri, o amplă campanie antipiraterie software, prin care agenţii economici şi consumatorii vor fi informaţi cu privire la riscurile de utilizare a programelor piratate şi la soluţiile pentru remedierea acestor situaţii.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a semnat, ieri, un protocol pentru prevenirea şi combaterea pirateriei software cu societatea de profil Business Software Alliance, la eveniment fiind prezenţi şi directorul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, comisarul şef Dan Bucur şi şeful Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, comisarul şef Constantin Stroescu.

Protocolul, care marchează şi startul campaniei antipiraterie "Software-ul fără licenţă este un lux pe care nu ţi-l poţi permite", are ca scop reglementarea modului de colaborare între cele două părţi, legat de prevenirea şi combaterea pirateriei software. Parteneriatul presupune iniţierea unor proiecte comune, campanii şi activităţi de informare a consumatorilor şi agenţilor economici cu privire la prevederile legale şi consecinţele care decurg din utilizarea de programe piratate precum şi comunicarea soluţiilor existente pentru remedierea unor astfel de situaţii.

Astfel începând de ieri, peste 13.000 de companii vor primi scrisori din partea Business Software Alliance şi a Poliţiei Române, prin care vor fi informate cu privire la riscurile tehnice, legale şi de imagine ale pirateriei software. Totodată, în perioada 19 septembrie - 31 octombrie, va funcţiona o linie telefonică specială dedicată companiilor care vor primi aceste scrisori de informare, alte detalii putând fi găsite de entităţile interesate pe portalurile www.softwareculicentă.ro, www.politiaromana.ro/prevenire şi www.bsa.org/romania.

Colaborarea mai prevede continuarea acţiunilor de aplicare a legislaţiei în materia drepturilor de autor asupra programelor pentru calculator şi de constatare a infracţiunilor ce implică încălcări ale acestor drepturi.

Conform protocolului în a doua jumătate a lunii septembrie va fi organizat un seminar de pregătire pentru organele judiciare penale competente pentru constatarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de piraterie software, urmând a fi astfel instruite 150 de persoane.

Protocolul dintre Poliţia Română şi Business Software Alliance este valabil timp de doi ani şi poate fi prelungit.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a arătat că prin acest demers se urmăreşte "asigurarea unui mediu de afaceri curat şi stabil".

"În speranţa că eforturile comune de prevenire şi combatere a utilizării şi comercializării de programe pentru calculator fără licenţă vor conduce la diminuarea impactului fenomenului infracţional în domeniu şi având în vedere colaborarea fructuoasă anterioară care se reflectă în rezultatele obţinute, prezentul protocol consfinţeşte o dată în plus importanţa acestui domeniu pentru îndeplinirea unui obiectiv primordial al Poliţiei Române, acela de asigurare a unui mediu de afaceri curat şi stabil", a declarat Popa în timpul evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie antipiraterie software, lansată de Poliţia Română.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Campanie antipiraterie software, lansată de Poliţia Română3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte tare ideea.. trimis de
(17 sep 2011, 02:56:21
In primul rand ma mira faptul ca nu au votat vre-o lege in parlament sa platim o taxa pentru programele piratate...in al 2-lea rand deabia astept sa vad cum ma pot obliga ei pe mine sa imi cumpar de exemplu, un windows cu licenta...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei