Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2011 - Anul XVI, nr. 215 (4813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Cinci tineri au ajuns la spital în ultimele 24 de ore intoxicaţi cu substanţe etnobotanice

Cinci tineri intoxicaţi cu substanţe etnobotanice au ajuns, în ultimele 24 de ore, la secţia Copou a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, în starea cea mai gravă fiind un tânăr din Botoşani adus în comă după ce a consumat astfel de substanţe într-un club din Iaşi.

Cei cinci tineri au vârste cuprinse între 16 ani şi 31 de ani.

În starea cea mai gravă se află un tânăr de 20 de ani, originar din Botoşani, adus în comă la Spitalul "Sfântul Spiridon”.

"Tânărul a consumat etnobotanice într-un club din Iaşi, împreună cu un adolescent de 16 ani. Primul se află internat în secţia ATI-Toxicologie şi a necesitat suport respirator. Cel de-al doilea se află tot la noi în spital, iar când starea o va permite va fi transferat la Spitalul de copii din municipiu”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX medicul Tudor Ciuhodaru din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Potrivit acestuia, ceilalţi trei tineri aduşi la acelaşi spital au vârstele de 17 ani, 24 de ani, respectiv 31 de ani.

"Pacientul de 24 de ani, din comuna ieşeană Dobrovăţ, a încercat să se sinucidă după ce a consumat etnobotanicele. A fost necesară intervenţia Poliţiei pentru a controla acest pacient extrem de agitat. Alţi doi pacienţi, un tânăr de 31 de ani şi o tânără de 17 de ani, au necesitat terapie de urgenţă în urma intoxicaţiei acute cu etnobotanice", a afirmat medicul ieşean.

Medicul Tudor Ciuhodaru, totodată deputat PC, susţine că numărul cazurilor de intoxicaţii cu etnobotanice se menţine ridicat şi că e necesar ca Parlamentul să ia în discuţie cât mai rapid legea care "îi condamnă la ani grei de puşcărie pe cei care ne otrăvesc copiii”.

"Nu putem admite ca, sub mii de pretexte invocate, să se comercializeze droguri sub diverse forme. În legea pe care am iniţiat-o se prevede clar ca autorizarea comercializării oricărui produs în România să se facă doar după avizul Ministerului Agriculturii, precum şi al Ministerului de Interne, la recomandarea Agenţiei Naţionale Antidrog”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Cinci tineri au ajuns la spital în ultimele 24 de ore intoxicaţi cu substanţe etnobotanice.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Cinci tineri au ajuns la spital în ultimele 24 de ore intoxicaţi cu substanţe etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei