Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boc: Funeriu nu va fi demis, nu e vinovat pentru bacalaureat, dorinţa de rating promovează non-valori

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu este vinovat pentru rezultatele la bacalaureat şi nu trebuie demis, ci susţinut, deoarece a avut curajul să prezinte românilor situaţia reală a învăţământului, în contextul în care non-valorile sunt promovate din dorinţa de rating, afirmă premierul Emil Boc.

"A fost o poză nedeformată a realităţii de care nu este vinovat ministrul. El, pentru prima dată, a avut curajul să arate românilor cum arată în fapt sistemul educaţional la bacalaureat", a spus Boc, întrebat de jurnalişti dacă este necesar ca ministrul Educaţiei să demisioneze, conform solicitării opoziţiei, pentru rezultatele elevilor la bacalaureat.

El a arătat că ministrul Educaţiei nu trebuie demis, ci "susţinut pentru ca lucrurile să se îndrepte în viitor" şi a fi asigurată ordinea în sistemul valorilor şi a afirmat că nu se aştepta din partea opoziţiei decât la o reacţie populistă pe această temă.

Premierul a reluat totodată ideea că rezultatele de la bacalaureat reflectă o poză reală a societăţii româneşti şi o stare de fapt care poate fi depăşită prin seriozitatea elevilor şi a profesorilor, într-o ţară măcinată de criza valorilor şi în care grosolănia prostului-gust este promovată cu obstinaţie.

Întrebat de jurnalişti dacă prin această idee se referă la faptul că mass-media este cea care încurajează lipsa activităţii şi prostul-gust, premierul a răspuns negativ, dar a adăugat că uneori, inconştient, tabloidizarea şi dorinţa de rating cu orice preţ conduc la astfel de situaţii.

"Uneori, inconştient, tabloidizarea şi dorinţa de rating cu orice preţ duc la promovarea opulenţei de prost-gust a unor non-valori care nu pun accentul pe muncă şi se încurajează activităţile facile în detrimentul muncii, al seriozităţii, al lucrurilor care să fie făcute corect şi la timp", a spus Boc.

Promovabilitatea la examenul de bacalaurat din anul şcolar 2010-2011 pentru ambele sesiuni a fost de 53%, ceea ce înseamnă că 111.125 candidaţi au promovat acest test naţional.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, după şedinţa USL, că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, trebuie să demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de elevi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, apreciind că acestea sunt produsul muncii sale din ultimii doi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Funeriu nu va fi demis, nu e vinovat pentru bacalaureat, dorinţa de rating promovează non-valori.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Funeriu nu va fi demis, nu e vinovat pentru bacalaureat, dorinţa de rating promovează non-valori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei