Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Apollonia", "Hyperion" şi Româno-Americană, în categoria universităţi centrate pe educaţie

Instituţiile de învăţământ superior particulare, printre care Româno-Americană, "Titu Maiorescu", "Hyperion", toate din Bucureşti sau "Apollonia" din Iaşi, sunt plasate în categoria universităţilor centrate pe educaţie, potrivit datelor postate pe site-ul MECTS.

 

Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, în categoria instituţiilor centrate pe educaţie

Astfel, în categoria universităţi centrate pe educaţie sunt cuprinse instituţiile private, dar şi universităţi de stat.

Este vorba despre universităţile "Aurel Vlaicu" din Arad, "Ştefan cel Mare" din Suceava, "Valahia" din Târgovişte, Petrol - Gaze din Ploieşti, Maritimă din Constanţa, "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, "Titu Maiorescu" din Bucureşti, Româno-Americană din Bucureşti, "Vasile Alecsandri" din Bacău, "Eftimie Murgu" din Reşiţa, "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, "Ecologică" din Bucureşti, "Apollonia" din Iaşi, "Spiru Haret", "Nicolae Titulescu", "Athenaeum", ARTIFEX, "Bioterra" şi 'Hyperion", Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, "Dimitrie Cantemir" din Târgu Mureş, "Tibiscus" din Timişoara, "Andrei Şaguna" din Constanţa, "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi, "Danubius" din Galaţi, "Constantin Brâncoveanu" din Piteşti, "Petre Andrei" din Iaşi, "Avram Iancu" şi "Bogdan Vodă" din Cluj-Napoca, "George Bariţiu" din Braşov.

Tot în această categorie au mai fost incluse Universitatea din Piteşti, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Universitatea de Nord Baia Mare, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, Universitatea Creştină Partium din Oradea, Universitatea Emanuel din Oradea, Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte "Gheorghe Cristea", Universitatea Româno-Germană din Sibiu, Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca, Institutul Teologic Penticostal din Municipiul Bucureşti, Institutul Teologic Baptist Bucureşti, Universitatea "George Bacovia" din Bacău, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, Institutul de Administrare a Afacerilor din Bucureşti, Universitatea "Mihai Eminescu" din Timişoara, Universitatea Financiar - Bancară Bucureşti.

 

Universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică

În categoria a doua sunt incluse universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică, respectiv universităţi de educaţie şi creaţie artistică.

Ca universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sunt menţionate universităţile "Transilvania" din Braşov, "Ovidius" din Constanţa, "Dunărea de Jos" din Galaţi, "Lucian Blaga" din Sibiu, Tehnică de Construcţii Bucureşti, de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, de Medicină şi Farmacie din Craiova, de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi, de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. Tot ca universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sunt menţionate şi Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Academia Tehnică Militară din Bucureşti, Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" din Bucureşti, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" din Bucureşti şi Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

 

Universităţi de educaţie şi creaţie artistică

Ca universităţi de educaţie şi creaţie artistică sunt incluse în clasament Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti, Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti,
Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş.

În categoria universităţi de cercetare avansată şi educaţie sunt incluse, potrivit clasificării, Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică din Bucureşti,
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea "Politehnica" din Timişoara.

"Este datoria noastră să le spunem celor care au luat bacalaureatul, părinţilor lor, angajatorilor, la ce pot să se aştepte de la universităţile României. Mulţumesc partenerilor noştri, cea mai credibilă voce la nivelul UE în ceea ce priveşte evaluarea universităţilor, Asociaţia Universităţilor Europene, pentru munca şi expertiza depuse în acest demers. Cred că astfel facem un mare pas înainte pentru recredibilizarea universităţilor din România în faţa partenerilor din Uniunea Europeană. Aş mai avea un cuvânt despre transparenţa procesului. Toate datele raportate de universităţi sunt publice şi pot fi accesate la ttp://chestionar.uefiscdi.ro/ şi mulţumesc universităţilor pentru efortul făcut. Este în interesul lor direct şi ministerul sprijină misiunea proprie a fiecărei universităţi", a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Apollonia", "Hyperion" şi Româno-Americană, în categoria universităţi centrate pe educaţie.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
"Apollonia", "Hyperion" şi Româno-Americană, în categoria universităţi centrate pe educaţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei