Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2011 - Anul XVI, nr. 196 (4794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar

Controlul absenţelor elevilor, dar şi ale cadrelor didactice va fi mult mai riguros în anul şcolar 2011 - 2012, în scopul reducerii absenteismului şi abandonului şcolar, fenomene care trebuie privite global, a declarat, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

În opinia lui Funeriu, schimbarea esenţială în anul şcolar 2011 - 2012 este una de atitudine generală.

"Tot efortul în anul şcolar viitor se va centra pe elev. Nu vor fi schimbări periferice şi de substanţă. Concret: ştim că avem o problemă cu lectura şi înţelegerea unui text, pentru că asta ne spun testele internaţionale, am introdus o oră de lectură. Vrem să reducem absenteismul şcolar şi abandonul şcolar. Introducem proceduri mai riguroase în ceea ce priveşte controlul absenţelor. Atenţie, atât al elevilor, cât şi al cadrelor didactice", a spus ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că gândirea privind modul în care va fi redus abandonul şcolar şi absenteismul va fi una globală, iar acţiunea va avea loc la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

" MECTS dă liniile generale, dar MECTS nu face licitaţiile pentru cardurile elevilor. Regula va fi reducerea absenteismului şcolar şi controlul riguros al absenţelor. Mijloacele prin care se realizează acest lucru vor fi la îndemâna şcolilor. Cred că un primar care investeşte în şcoală va lupta şi pentru creşterea rezultatelor la bacalaureat şi pentru reducerea absenteismului. Primarul nu se ocupă numai de văruit pereţii, ci se implică în procesul educaţional", a adăugat ministrul.

Elevii au adunat în primul semestru al anului şcolar 2010-2011 peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani de absenţe, majoritatea la liceeni, situaţie care se reflectă şi în rezultatele slabe de la bacalaureat, astfel că din toamnă va fi introdusă o nouă formă de control a absenţelor, a declarat, în 26 iulie, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din MECTS, Oana Badea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dada trimis de
(20 aug 2011, 14:45:10
Daca ati vrea sa preveniti absenteismul si abandonul scolar,ar trebui masuri drastice,nu asa joaca.Clar,la 10 absente nemotivate exmatriculare sa vezi cum merge copilutul la ore atunci.Fara scutiri de astea primite de la nu stiu ce doctor sau diriginta motiveaza ca ii este mila.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei