Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2011 - Anul XVI, nr. 190 (4788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Igaş: Sighetu Marmaţiei să coordoneze întreaga activitate a PFR la graniţa cu Ucraina

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, în timpul unei vizite oficiale la structurile ministerului din Maramureş, că vrea ca activitatea Poliţiei de Frontieră de la graniţa cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmaţiei, comasând inspectoratele de la Satu Mare şi Suceava.

Traian Igaş a vizitat sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş şi Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei-Solotvino, context în care a subliniat importanţa reorganizării unor structuri teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), potrivit unui comunicat de presă de vineri al instituţiei.

"Vizita are loc în contextul aderării la Spaţiul Schengen, dar şi al reorganizării unor structuri teritoriale ale ministerului. Intenţia noastră este de a comasa inspectoratele poliţiei de frontieră şi de a avea doar un singur inspectorat pe graniţa cu Ucraina. Avem mai multe puncte de trecere a frontierei de stat, care aparţin de judeţele Satu-Mare şi Suceava, însă ne propunem ca întreaga activitate pe frontiera cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii de frontieră de aici sunt profesionişti, iar instituţia îndeplineşte toate condiţiile necesare", a declarat Igaş.

În oraşul Şomcuta Mare, Traian Igaş a vizitat Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş, unde a anunţat că în perioada următoare va inaugura un centru similar la Giurgiu.

"După cum ştiţi, în ultima perioadă, presiunea migratoare la graniţele Europei este din ce în ce mai mare, ţinând cont de situaţia creată în nordul Africii, iar noi, în calitate de ţară membră a Uniunii Europene, dar şi ca viitor membru în Spaţiul Schengen, trebuie să fim pregătiţi pentru o migraţie mai mare decât am avut până în acest moment. De aceea, am vrut să mă asigur că aici sunt condiţii corespunzătoare pentru cei pe care îi vom primi în acest Centru", a precizat Traian Igaş.

Referitor la reorganizarea administrativ-teritorială şi reorganizarea Poliţiei Române, Igaş a spus că "reorganizarea administrativ-teritorială nu înseamnă neapărat desfiinţarea strictă a unor judeţene, comune sau instituţii, ci o absorbţie mai uşoară a fondurilor europene". Astfel, în cadrul Poliţiei s-ar înfiinţa secţii şi birouri, "care vor conduce la o utilizare mai eficientă a resurselor, dar şi la creşterea calităţii serviciilor pentru cetăţeni".

Inaugurarea sediului SMURD Baia Mare, din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" Maramureş, a reprezentat un alt punct aflat pe agenda vizitei lui Igaş.

"SMURD este un serviciu aflat 24 de ore din 24 de ore la dispoziţia cetăţeanului, iar oamenii care lucrează aici trebuie să beneficieze de condiţii decente. Avem un exemplu elocvent, de bune practici, aici, în Baia Mare", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor. "De asemenea, am dorit să mă asigur că dispeceratul integrat care a fost înfiinţat nu cu mult timp în urmă, ca un proiect pilot, funcţionează bine şi îşi dovedeşte utilitatea. Doresc ca nimeni să nu aibă nevoie de acest serviciu, dar atunci când vom apela la el, este bine ca acesta să fie lângă cetăţean", a mai spus Traian Igaş.

La finalul vizitei în judeţul Maramureş, ministrul Traian Igaş s-a întâlnit, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Maramureş, cu şefii structurilor teritoriale ale MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Sighetu Marmaţiei să coordoneze întreaga activitate a PFR la graniţa cu Ucraina.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Sighetu Marmaţiei să coordoneze întreaga activitate a PFR la graniţa cu Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei